Lue lisää

Lupa unelmille

Löydä itsesi, toteuta unelmasi

Tämä elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi. On niin paljon, mitä me voimme tehdä, kun unohdamme pelon, rajoittavat uskomukset ja mutku-, sitku-ajattelun. 
Meille on annettu unelmamme ihan syystä- jos voit haaveilla siitä, voit myös toteuttaa sen! 
 
Kirjoitan tänne blogiin tarinoita siitä, miten itse toteutin unelmani ja muutin oman elämäni sen jälkeen, kun olin jo ihan loppu. Burn outin, konkurssin ja luovuttamisen kynnyksellä, loppuun palaneena yh-äitinä ja yksinyrittäjänä oli pakko katsoa totuutta silmiin ja myöntää, että nyt on pakko muuttua. Ja sen muutoksen oli lähdettävä musta itsestäni. 
 
Oli luovuttava suojamuureista, kaivettava sisäinen herkkyyteni esiin ja parannettava itseni. Vasta sen jälkeen kun oikeasti tunsin itseni, pystyin muuttamaan elämäni suunnan. Tätä opetan nyt työkseni ja ilokseni myös muille. 
Kiitos kun liityit mukaan seuraamaan tätä matkaa. Toteuta unelmasi, sä pystyt siihen! 

Erityisherkkä yrittäjä, uskallatko nähdä itsesi asiantuntijana?

Kysymys sinulle, erityisherkkä yrittäjä, uskallatko nähdä itsesi asiantuntijana? Tai vielä vaikeampaa, tulla esille sellaisena?...

Herkän ihmisen yksi kompastuskivi on liika vaatimattomuus, ja oman osaamisen aliarvioiminen. Kuulen tätä uudestaan ja uudestaan, kun valmennan erityisherkkiä menestyviksi yrittäjiksi: minun pitää hankkia vielä sitä ja tätä osaamista. Tavoitteeni on saada se, tämä ja tuo tutkinto, sitten voin menestyä. Ja nämä tulevat ihmisiltä, joilla on jo ties kuinka monta tutkintoa, valtava määrä tietotaitoa, ja kokemusta vaikka muille jakaa. 

Erityisherkkä, opi arvostamaan itseäsi

Sinulla on lupa tulla nähdyksi ja kuulluksi kaikessa mahtavuudessasi! Sinä voit oppia arvostamaan itseäsi enemmän. Saat näkyä ulospäin yhtä upeana, osaavana ja syvällisenä, kuin ajatusmaailmasi jo on. Sinun ei tarvitse muuttua, tai tulla muuksi kuin mitä jo olet, jotta voit menestyä. Olet sinä, ja se on sinun vahvuutesi! Kun vain alat näkemään itsessäsi sen kaiken hyvän, ja tulemaan esille oman arvostuksesi kanssa. 

Tiesitkö, että erityisherkillä on tapana alisuoriutua esimerkiksi koetilanteissa, tai silloin kun he tietävät, että heitä jollain lailla arvioidaan? Sen takia monelle meistä kouluaika on ollut yhtä koettelemusta, ja vanhan ajan hiihtokilpailut ovat varmasti traumatisoineet meistä monet. Koska erityisherkkien hermojärjestelmä on herkempi kuin muilla, arvioinnin kohteena olemisen jännitys tekee hermostuttavasta tilanteesta meille vielä vaikeamman. Siksi me saatamme suoritutua tutuistakin asioista, tai osaamastamme, heikommin silloin, kun meitä testataan siitä. 

Ja mikä muu kuin arviointi on asiakkaan ostopäätöksen punnitseminen? He miettivät, voivatko luottaa meidän osaamiseemme, saavatko rahoilleen vastinetta ja hyötyvätkö he tästä ostoksestaan. Oli se sitten palvelu, tuote tai elämys. Ja me herkät, jotka haluaisimme osata kertoa upeista jutuistamme, jotka varmasti auttavat asiakkaitamme, vakuuttavasti ja luonnollisesti, menemme lukkoon. Emme osaa sanoittaa ajatuksiamme ja saatamme päätyä käyttämään päälleliimattuja myyntisloganeita, jotka tulevat “myyntiguruilta” itsemme ulkopuolelta. Silloin me menetämme yhden ehdottomista vahvuuksistamme: syvällisen, aidon tavan kohdata ihminen ihmisenä, kuunnella häntä ja saada hänet tuntemaan olonsa hyväksi. 

Tunne itsesi, tunne vahvuutesi, erityisherkkä yrittäjä

Kun teet sisäisen työn ensin, tutustut itseesi, kohtaat menneisyytesi ja vapautat itsesi rajoittavista uskomuksista, se vaikuttaa yritystoimintaasi ja menestykseesi enemmän kuin mikään muu. Et tarvitse yhtään uutta tutkintoa, koulutusta tai kurssia, jotta voit tulla aidosti sinuksi ja alkaa johtamaan yritystäsi siitä lähtökohdasta. Eri asia on se, jos haluat oppia uutta, ja me herkäthän olemme jatkuvasti kehittämässä itseämme (taas yksi vahvuuksistamme!) Mutta meidän on huomattava ero siinä, että oikeasti haluaa lisätä repertuaaria työkalupakkiinsa ja kasvattaa osaamistaan entisestään, siihen, ettei uskalla tulla esille oman elämänsä ja yrityksensä asiantuntijana, ja piiloutuu opiskelija-tittelin taakse. 

Menestys ei odota lupaa keneltäkään muulta. Se ei odota vielä yhtä tutkintoa, arvonimeä, roolia, jota voimme vetää. Sellainen päälleliimattu esiintyminen on päinvastoin askel kohti huijarisyndroomaa ja ennen pitkää kaiken itseluottamuksen kadottamista: me tiedämme, milloin olemme aitoja ja puhumme suoraan sydämestämme. Tiedämme myös, milloin vedämme roolia, joka ei tunnu omalta, ja se alkaa pitemmän päälle sotia arvojamme vastaan. Siksi herkät usein karsastavat kaikenlaisia myyntikoulutuksia, markkinointikikkoja ja kaikkea epäautenttista, niin omassa tekemisessämme kuin muidenkin. Me tunnistamme eron.

Siksi on niin supertärkeää, että sinä itse opit aidosti näkemään omat kykysi. Ne ovat olemassa, ne ovat sinussa NYT. Et tarvitse yhtään mitään muuta kuin sen, että itse opit näkemään itsesi yrityksesi asiantuntijana ja johtajana. Silloin kun olet sitä aidosti, et tunne tarvetta piilotella, tai vaihtoehtoisesti vetää roolia. Ja silloin sinulle tulee luontevaksi keskittyä auttamaan juuri niitä, joita sinun on tarkoitus auttaa, tavalla, joka on herkälle ominaista: aidosti, rehellisesti ja syvällisesti. Ja kun löydät tämän itsestäsi, välität sitä asiakkaillesi ja yleisöllesi tavalla, joka vetoaa heihin ja herättää luottamuksen. Silloin sinä menestyt vääjäämättä, ilman mitään epäaitoa, ilman häpeää, syyllisyyttä tai huijarisyndroomaa. Et lupaa liikoja, et anna itsestäsi kuvaa, joka ei vastaakaan todellisuutta. Olet aina, koko matkan asiakkaasi kanssa, aidosti sinä. 

Anna itsellesi lupa loistaa

Sinä saat olla menestynyt jo nyt. Sinä olet tarpeeksi hyvä. Sinulla on annettavaa maailmalle, ja omat unelma-asiakkaasi odottavat malttamattomina, että löydät itsestäsi sen arvokkuuden, joka on sisälläsi juuri nyt. Tee sisäinen työ ensin, opi arvostamaan itseäsi, ja sitten tartu toimeen. Voit aloittaa sillä, mitä sinulla on jo nyt, tulla esille sen osaamisen, kokemusten, tietojen ja taitojen kanssa, mitä sinulle on siunaantunut elämäsi aikana. Voit auttaa ihmisiä sillä mitä osaat, ja oppia lisää matkalla. Mutta jos jäät odottamaan sitä, että tunnet itsesi valmiiksi, tunnet osaavasi kaiken, joudut odottamaan ikuisesti. Me emme koskaan tunne olevamme valmiita, koska maailma on täynnä opittavaa, haluamme aina kehittyä ja uskomme aina voivamme oppia lisää. Mutta me voimme kehittyä sitä mukaa, kun koemme uusia tasoja ja kasvamme- ihmisinä, yrittäjinä ja menestyjinä. Menestys ei ole jotain materiaa, jota voimme haalia lisää. Menestys on mielentila, ja me voimme saavuttaa sen mielentilan juuri nyt, toimimalla joka päivä parhaamme mukaan, nauttien siitä tunteesta, että ylitämme itsemme ja omat rajoittavat uskomuksemme. 

Jos tämä teksti puhutteli sinua, ja haluat apua ja tukea oman arvokkuutesi löytämisessä, Lupa Unelmille- sydäntyöstä menestyvä bisnes valmennukseni ilmoittautuminen on avattu. Otan seitsemän uutta yksilövalmennettavaa elokuun aikana, ja näistä paikoista kaksi on jo varattu. Kannattaa toimia pian, jos haluat mukaan. Lähetä sähköpostia osoitteeseen tiia@highlysensitivebusiness.com niin jutellaan siitä, miten minä voin auttaa sinua löytämään sisäisen menestyjäsi. 

Kiitos kun olet,

<3 Valmentajasi, Tiia

Lue lisää »

Erityisherkkä yrittäjänä

Miten kääntää herkkyys vahvuudeksi bisneksessä Tunnetko voimakkaasti, omat ja toisten tunteet? Käykö mielesi helposti ylikierroksilla? Koetko stressaantuvasi väkijoukoissa, kaipaat omaa rauhaa ja reagoit helposti toisten...

Lue lisää »
Share Tweet Share Pin