Kuuntele Kehoasi

Kuuntele Kehoasi

Oman kehon kuuntelu on iso kokonaisuus hyvinvoinnissa. Sain inspiraation verkkokauppani nimeen (KehonKieli) juurikin tästä aiheesta. Keho viestii meille kaiken aikaa sekä fyysisesti että psyykkisesti omasta voinnistaan. Kehoa tulisi kuunnella oman hyvinvoinnin takaamiseksi. Kehon ja mielen hyvinvointi on kaikista tärkeintä elämässä. Jos et ole samaa mieltä, mieti mikä itsesi mielestä on tärkeintä elämässä. Oli se sitten mikä hyvänsä, kyseinen asia johtaa johonkin positiiviseen tunteeseen joka taas johtaa oman mielen hyvinvointiin. Kehon viestejen huomaaminen ja tulkitseminen voi vaatia kuitenkin paljon harjoitusta. Kehon antamia viestejä ei tulisi sivuuttaa, sillä se usein vain pahentaa tilannetta. Ymmärtämisen lisäksi on tärkeää myös reagoida niihin.

Hyvinvointiin liitetään usein joogaaminen, sillä joogan kautta moni oppii kuuntelemaan omaa kehoaan: Oman kehon viestejen ymmärrys voi olla avain hyvinvointiin. Sana “yoga” tarkoittaa yhteyttä omaan itseensä. En perehdy joogaan tässä tekstissä sen enempää, sillä oman kehon kuuntelua voi harjoittaa myös monella muullakin tapaa. Suosittelen kuitenkin perehtymään ja kokeilemaan avoimin mielin joogaa, mikäli aihe yhtään kiinnostaa.

Kuuntele Kehoasi

Ympäristöllä on suuri vaikutus oman kehon kuuntelussa. Mikäli ympäristö on stressaava ja mielessä pyörii miljoona asiaa, kehon kuuntelu unohtuu helpommin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa ymmärtää kehon viestit ja reagoi niihin, sen parempi. Sairastuminen voi olla merkki siitä, ettei kehon viestejä ole ymmärretty tarpeeksi ajoissa. Laiminlyöty keho voi oireilla myös psyykkisesti. Psyykkinen oireilu voi näkyä esimerkiksi uupumuksena. Kehon kuulumisia kannattaa siis kuulustella aika ajoin. Yksi hyvä tapa on mennä rauhalliseen ympäristöön, jossa olisi mahdollisimman vähän muita ärsykkeitä. Silloin kehon viestit tulevat esiin selkeämmin.

Kuuntele Kehoasi

Psyykinen viestintä tapahtuu tunnetasolla. Psyykkiset viestit saattavat vaikuttaa joskus hyvinkin ristiriitaisilta. Keho taikka mieli tuskin tarvitsee loputtomiin herkkuja, vaikka niitä tekisikin mieli. Sen sijaan satunnainen herkuttelu voi tehdä mielelle ihan hyvää. Mutta mikäli herkkuhimo on jatkuvaa, keho saattaakin viestiä jostain ihan muusta kuin herkkujen puutteesta, esimerkiksi epätasapainoisesta osa-alueesta omassa elämässä. Syy voi löytyä vaikkapa ruokavaliosta. Joka tapauksessa kaikki kehon viestit kertovat jostain. Jos kehon antama viesti (eli tässä tapauksessa mieliteko) vaikuttaa kyseenalaiselta, kannattaa pohtia, että mitä kyseinen viesti oikeasti tarkoittaa, ennenkö sen toteuttaa. Tasapainoisessa elämässä viestit ovat usein selkeämpiä, eikä niitä tarvitse sen suuremmin ihmetellä. Esimerksiksi herkkuhimo voi kadota ja mieliteot muuttua terveellisemmiksi paremman ruokavalion myötä.

Kehon psyykkiset avunpyydöt voivat olla läsnä myös stressaavassa elämäntilanteessa. Erikseen suunnitellut vapaapäivät eivät aina pelasta tilannetta. Ne voivat jopa pahentaa sitä, jos vapaapäivä aiheuttaa vain enemmän stressiä kasaantuvista töistä. Mielen tulisi saada pitää vapaata silloin kun se sitä tarvitsee. Jos keho ei saa kunnolla levätä, se alkaa viestimään myös fyysisesti. Tällaisessa tilanteessa unenlaatusi voi heikentyä ja voit alkaa kärsiä päänsäryistä tai muista ikävistä vaivoista, jotka pahenevat pahenemistaan, jos oireiden aiheuttajalle ei tehdä mitään.

Kuuntele Kehoasi

Jotta tämä ei menisi liian synkäksi, niin keho viestii myös positiivisista asioista, eikä vain puutetiloistaan. Positiiviset viestit voivat olla vaikkapa kylläisyyden tunne, onnellisuus, terveet hiukset jne. Positiivisten viestejen aiheuttajille ei kannata tehdä muuta kuin pitää niistä kiinni. Sen sijaan negatiivisten viestejen aiheuttajia tulisi muuttaa/poistaa. Olet arvokas, kohtele kehoasi sen mukaisesti!

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 kommenttia