Tervetuloa valmennukseen! – Nyt pääset jyvälle tulevasta

Hei ja mukavaa, että olet mukana tällä kurssilla. Tällä kurssilla opastan sinua alkuun elämäntapamuutoksessa ja vieläpä siten, että siitä elämäntapamuutoksesta tulisikin pysyvä elämäntapa. Kurssi perustuu arvo- ja hyväksyntäpohjaiseen lähestymistapaan, joka puolestaan juontaa juurensa Hyväksymis- ja omistautumisterapiaan eli HOTiin. Hot kuuluu uudempiin psykoterapiasuuntauksiin, joissa tietoisuustaidoilla on iso rooli.

Kurssi ei kuitenkaan ole terapiaa, vaan se on psyykkistä taitoharjoittelua. Psyykkistä taitoharjoittelua voi verrata siihen, että harjoittelet kuntosalilla eri liikkeiden tekniikoita, esimerkiksi hauiskäännön tekemistä. Kun aloitat uuden liikkeen tekemisen, joudut aluksi kiinnittämään paljon huomiota tekniikkaan. Se, miten opit oikean liiketekniikan, on liikkeen toistaminen riittävän usein. Samalla tavalla tällä kurssilla harjoiteltavat psyykkiset taidot vaativat harjoittelua, jotta ne alkavat sujumaan ilman tietoista huomion suuntaamista. Kun nämä psyykkiset taidot on opittu riittävän hyvin, tulet käyttämään niitä luonnostaan sellaisissa tilanteissa, joissa on niille tarvetta.

Kurssilla saatetaan käsitellä hyvinkin tunnepitoisiakin aiheita, joten jos sinulla on meneillään psykoterapia tai sinulla on parasta aikaa jotain psyykkisiä haasteita, on tärkeää, että keskustelet kurssin sisällöistä terapeuttisi tai sinua hoitavan työntekijän kanssa ja pyydät heitä arvioimaan, onko kurssin suorittaminen järkevää tässä kohtaa. Kurssin menetelmät ovat tieteellisesti tutkittuja ja turvallisiksi todettuja, mutta ne voivat häiritä terapiaprosessia, mistä syystä terapeutin olisi tärkeää arvioida, voiko kurssista olla haittaa terapiaprosessin etenemiselle. Ellei sinulla ole haasteita mielenterveyden kanssa tai käynnissä olevaa psykoterapiaa, voit aloittaa kurssin huoletta. Sinä itse saat määrittää, kuinka syvälle teemoihin menet ja millä tavalla niitä käsittelet, joten kannattaa kuunnella omia tuntemuksia ja ajatuksia sisältöjen suhteen. Sinun kannattaa kuitenkin olla rehellinen itsellesi, kun teet tehtäviä, koska sillä tavoin saat niistä parhaan mahdollisen hyödyn irti. Jos huomaat jonkin tehtävän herättävän hankalia tunteita tai nostavan pintaan ikäviä muistoja ja ajatuksia, voit keskeyttää tehtävän tekemisen ja palata siihen muutaman päivän kuluttua uudestaan. Voit myös ottaa minuun yhteyttä, mikäli jokin tehtävä nostaa esiin vaikeita asioita.

Ensimmäisenä kurssiin liittyvänä tehtävänä sinulla on hankkia tyhjä paperi. Paperin tulisi olla vähintään A4-kokoa, mutta aina parempi on, mikäli se olisi A3-kokoa. Tyhjän paperin lisäksi tarvitse kyniä, mielellään eri värisiä, sekä jos haluat piirtää täysin suoria viivoja, tarvitset myös viivoittimen. Kun olet hankkinut nämä välineet, voit jatkaa seuraavaan osioon.

Julkaise kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi.