1024tinttialku 2

Hiekkaa maaliin, osa 2

Akryylivärit ja hiekka

Taidekoulun viimeisellä luokalla tutustuimme abstraktiseen taiteeseen ja erilaisten materiaalien yhdistämismahdollisuuksiin.  Tästä kerroin vähän enemmän edellisessä blogissani.  Pidän kovasti maalausten elävästä, hieman rosoisestakin pinnasta. 

Tässä blogissani kerron hieman lisää maalauksistani, joissa olen käyttänyt hiekkaa akryylivärien ohella.

Vinttikoira jahtaa jänistä

Maalasin vuonna 2015 taulun nimeltä ”Kilpajuoksu”. Siinä vinttikoira ajaa takaa mieluisinta jahdattavaansa, PUPUA! Vinttikoirat ovat olleet perinteisesti metsästyskoiria, sillä ne ovat nopeita ja motivoituneita juoksemaan riistaa kiinni. Jo vinttikoirien ulkonäöstä näkee, että koirien ruumiinrakenne sopii nopeaan liikkumiseen. Ne ovat pitkäraajaisia ja linjakkaita.

Vinttikoiria on useita lajeja, ne kuuluvat FCI:n roturyhmään 10. Vinttikoirille yleinen harrastus on vinttikoirakilpailut (rata- ja maastojuoksukilpailut), joiden tarkoituksena on selvittää koirien metsästys- ja juoksuominaisuuksia. Tästä haluaisin kertoa enemmänkin, mutta se ei liene tämän blogin aiheita. Itselläni on ollut whippetejä vuodesta 2003 alkaen. Niiden kanssa on harrastettu edellä mainittuja juoksulajeja. Kaksi neljästä onkin menestynyt molemmissa lajeissa hyvin.

Taulu “Kilpajuoksu”

1024 kilpajuoksu
Akryyli ja hiekka, koko 53cm x 44cm,                v. 2015, kehystetty
Tämä taulu arvottiin ns. JokaKoira –kilpailussa Mansesterin Dogfestissa 9.8.2015 ja taulun voitti Kana Alasen koira Princess.

Syksy värittää vaahteranlehdet

Syksy on väreineen aina ollut minulle taiteen luomisen inspiraatioaikaa. Naapuripihalla on erittäin suuret vaahtera ja tammi. Syksy on erityisesti vaahteran loiston aikaa. Molemmat puut ovat lähellä aitaamme. Jostakin syystä puiden oksat ovat halunneet kurottua juuri meidän pihaamme, erityisesti tammen oksat. Vaahtera on myös valitettavan runsasoksainen, vaikka ei tungekaan niitä pihaamme.

Minusta tuntuu siltä, että syystuuli riepottaa joka vuosi valtaosan puiden lehdistä juuri meidän puolellemme.  Olen kyllä luvannut naapurillemme, että voin palauttaa ne.  Mutta  naapuri sanoi, että  ne ovat ilmaisia lahjoituksia  ja on hyvin epäkohteliasta palauttaa lahjoja. No, ne ajetaan ruohonleikkurilla pieneksi  silpuksi ja annamme niiden maatua missä milloinkin.

Syksyllä vaahtera on kyllä tavattoman kaunis, mutta sen into levittää jälkeläisiään on ihan liian innokasta.  Tammi on onneksi maltillisempi. Joka vuosi joudun raksimaan vaahteran alkuja pihan jokaisesta nurkasta ja pensaiden juurilta.  Minuun voi siis ottaa yhteyttä, jos kaipaa tammen tai vaahteran taimia. Mutta siitä huolimatta halusin maalata kauniita, syksyisiä vaahteran lehtiä.

 Taulu ” Värinä”

720 varina
Akryyli ja hiekka, koko  29cm x 37cm, v. 2014, kehystetty
Yksityiskokoelma

Pallo hallitsee tilaa

Vuonna 2014 maalasin taulun nimeltä ”Run away 1”. Tiesin jo tässä vaiheessa, että haluan maalata joskus myös kakkososan tähän liittyen. Se valmistui valitettavasti vasta vuonna 2017 ja nimeksi tuli ”Run away 2”. Ensimmäisessä taulussa on ikään kuin jokin taivaankappale, kuu tai planeetta, jonka pinnalle ilmaantuu juuri ja juuri erottuva juoksevan vinttikoiran hahmo. Sitä ei ole tarkoitus heti selkeästi havaitakaan.  Taulu on ollut jurytettynä työnä Pirkkalan Taideyhdistys ry:n syysnäyttelyssä v. 2014. Juryttäjänä oli Tuomo Rosenlund.  

Taulu “Run Away 1”

720 run away 2014 35x35 1
Akryyli ja hiekka, koko  35cm x 35cm, v. 2014, kehystetty. Yksityiskokoelma.

Jälkimmäisen Run away –taulun aiheeksi juoksivat kissat.  Koska kissaeläimet pitävät hämärässä liikkumisesta, maalasin taulun, jossa kissat ikään kuin juoksevat kuun pinnalla tai niitä voisi kuvitella katselevansa  vaikka jostakin kolosta tai kiikarilla. Kuka mitenkin sen haluaa mieltää.

Taulu ” Run away 2

720 runaway2 2017 35x35 1
Akryyli ja hiekka, koko  35cm x 35cm, v. 2014, kehystetty.
Yksityiskokoelma.

Sipuleita ilman kyyneliä

Vuonna 2015 innostuin maalaamaan myös sipuleita hiekka-akryyli-tyylillä. Molemmat taulut olivat Pirkkalan Taideyhdistyksen jurytetyssä kesänäyttelyssä v. 2015, juryttäjänä  oli Johanna Pihlajamaa. Taulujen koko  on 38cm x 294cm, taulut on kehystetty ja valmistusvuosi on  v. 2015.

Taulu “Sipulit

1024 sipulit1 2015 38x29 1
Sipulit
Yksityiskokoelma

Taulu “Kaksi sipulia

1024 kaksi sipulia 2015 38x29 1
Kaksi sipulia
Yksityiskokoelma

Tauluista voimaa

Samaisessassa Johanna Pihlajamaan juryttämässä kesänäyttelyssä oli myös taulu nimeltä ”Turdus Snow”

Tästä taulusta pidän jostakin syystä  erityisen paljon. Tämä taulu on kulkenut monissa näyttelyissäni mukana. Tämä taulu rauhoittaa ja voimaannuttaa.  Mahdollisesti se on myös tämän vuoden muissakin näyttelyissä vielä näytillä. Todennäköisesti siitä on jo aika  vähitellen luopua, joten voin sen ehkäpä myydä siitä kiinnostuneille.

Taulu “Turdus snow

720 turdus
Akryyli ja hiekka, koko  53cm x 68cm,  v. 2015, kehystetty

Kissa ja hiiri –leikki

Viimeinen tämän jakson esittelytaulu liittyy kissaan ja pikkuisiin hiiriin. Koirani ovat ”auttaneet” silmien löytämisessä. Whippetit pitävät erityisen paljon pehmoleluista. Tosin pitäminen on pitkälti sitä, että ne ”suolestetaan” eli nyhdetään sisukset ulos. Lisäksi  niistä on mukavaa repiä pehmolelun silmät ja nenät irti. Noukin yleensä parhaimmat niistä talteen. Joskus irronneet osat ovat turhan pureskeltuja ja niitä en kelpuuta. Osa lienee kadonnut myös ”parempiin suihin”.

Mietin, miten järkyttynyt saattaisin olla, jos jokin kaunis päivä silmä tuijottaisi minua koiran jätöksessä, kun kumarrun sitä noukkimaan pussiin. Näin ei ole onneksi vielä tapahtunut. Kaikenlaista muuta sieltä kyllä välillä löytyy. Maissi ei näemmä sula juuri lainkaan.

Kissataulun nimi on ”Where is the cat?”

Kissa lymyää kiven takana ja se hieman ihmetyttää kahta hiirtä. Kissa ei pelota hiiriä. Niiden mielestä kissa on kovin ystävällinen. Taulusta löytyy myös sudenkorento, jos hoksaa katsoa tarkkaan. Mielikuvitusta käyttäen kuvasta voi löytää muutakin mielenkiintoista.

Tarkoitus on, että tauluun voi myös koskea ja kuljettaa sormeaan ja kämmenpohjaa maalauksen rosoja pitkin. Kun laittaa silmät kiinni, elämys on erilainen. Kämmenen ja sormenpäiden herkät hermot kokevat taulun toisin. Tämä taulu on nyt eräällä pikkusöpöliinillä.

Taulu “Where is the cat?

720 whereisthecat
Akryyli ja hiekka, koko  53cm x 62cm,  v. 2017, kehystetty.
Yksityiskokoelma

Tule näyttelyyni, osta taulu ja somista sillä huonettasi

Taidenäyttelyistäni löytyy aina myytäviä tauluja, joissa hinnat ovat taulujeni vieressä esillä.

Mielestäni on hyvä nähdä taulut livenä. Taulun koko on asiallista tarkistaa, sillä netissä oleva kuva vaikuttaa usein isommalta kuin mitä se on luonnossa. Värit ovat sähköisessä mediassa hieman erilaisia kuin livenä. Kuvanäytön säädöt vaikuttavat väreihin.

Osa tauluistani on toki vielä myymättä ja varastossa. Mikäli nettisivultani (Facebook taiteilija Tuula Malvisalo) löytyy jokin taulu, mikä erityisesti kiinnostaa Sinua, niin kysäise vaikka tekstiviestillä (0400789287), onko se myynnissä ja mikä olisi hinta. Tampereen lähiympäristöön voin sen toimittaa kotiovelle. Sovitaan toimitustapa yhdessä.

Maalaan tauluja myös tilaustyönä.

Tulevia taidenäyttelyjäni

  • Maalis-huhtikuu 2022: Asuinyhteisö Kontukoti, (Toukolatalo) , Ahlgrenin puistokuja 2, A-rappu, 3. krs ,  33180 Tampere
  • Elo-syyskuu 2022: Palvelukeskus Pirkankoivu, taidekäytävä, Lehtimäentie 2 C 33960, Pirkkala Taidekäytävälle pääsee rakennuksen keskivaiheilla sijaitsevan pääoven kautta: vasen siipi, ruokailusalin jälkeinen käytävä
  • marras-joulukuu 2022 sekä tammikuu 2023: TAYS, naistentautien poliklinikka, Käyntiosoite: Elämänaukio 2 33520 Tampere, K-rakennus (Vain Pirkkalan Taideyhdistyksen taiteilijajäsenille)
  • 12.-30.12.2022: Kirjasto Leija/Ylöjärvi

Taulujeni kuvia löytyy mm. Facebookista:  Taiteilija Tuula Malvisalo

Instagramista löytyy koiria, luontoa ja jonkin verran taulujani (tuulamalvisalo)

Toinen instagram-tilini on valjastettu enemmän yrittäjyyskasvatukselle, viisauksille jne., mutta sinnekin laitan välillä taulujani näkyviin.

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita