Värinappeja

Syksyn haikua ilmassa

Syksyn tuoksua ilmassa
Taulu: Syyssinfonia, maalaus koronavuodelta 2021.
Taulun koko 30cm x 30 cm.

Syksy tuo tullessaan tuulet ja vesisateet. Kura lentää. Mutta sitä ennen on ihanaa ruskan väriloistoa. Kun maalasin pienen tauluni, ruskan väriloisto oli vasta tulossa.

Kuulun mm. Pirkka-Hämeen Kuvataiteilijoihin, Pirkkalan Taideyhdistykseen sekä Ylöjärven Taideyhdistykseen. Minulla tulee olemaan taidenäyttely Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa (Urheilutie 10, Pirkkala) loka-marraskuun ajan (Pirkkalan Taideyhdistyksen näyttelytila). Näyttelyssä olevat taulut ovat suurimmaksi osaksi myynnissä ja hinnat löytyvät taulujen vierestä.

Näyttelyt ovat hyviä taulujen hankintapaikkoja, koska silloin voi nähdä taulun livenä ja mieltää taulun koon paremmin, Sähköiset viestimet voivat hieman vääristää taulujen värejä. Mutta kyllä tauluja ostellaan nettikuvienkin perusteella.

Jostakin syystä tätä taulua maalatessani mieleeni tuli ajatelma: “Kun kurkotat tähtiin, et ehkä saavuta niitä. Mutta eivätpä kätesi tahraannu maantien kuraankaan.” – Leo Burnett

sammakon kukka

Taulu: Sammakon kukka
2021 koko: 24cm x 24cm

Tämä toinen pieni taulu on syntynyt myös loppukesän tunnelmista. Kuitenkin niin, että helteinen heinäkuu toi paahdetta taulun tunnelmaan. Koen, että keltainen on ilon väri.

Yksikin ilon pisara karkottaa jo sata murhetta.

Arvo Ylpön sanoin: “Iloinen mieli on kuin vesi kuivalle kukalle; sen myötä elämä kukoistaa.”

Ilon aiheita löytyy runsaasti ympäriltämme. Minulle erityistä iloa tuottavat mm. lapset perheineen, luonto, taide ja koiramme. Hyvä terveys, rakastava koti ja mieluisat ystävät ovat elämän aarteita. Aktiivinen ote työn tekemiseen ja vapaaehtoistoiminta antavat lisämausteita elämään ja ilon tuottaminen muille antaa iloa myös itselle.

“Harvoin meitä rohkaistaan tyytymään kohtuullisiin iloihin – lapsen kanssa leikkimiseen, keskusteluun ystävän kanssa, aurinkoiseen iltapäivähetkeen, puhtaaseen kotiin, tuoreelle leivälle levitettyyn juustoon” – Alain de Botton

“Nämä vähäiset mietteet ovat lehtien kahinaa; ne ovat ilon kuisketta mielessäni.” -Rabindranath Tagore

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita