Kalat parempi

Tervetuloa taulunäyttelyyni

Kovan uurastuksen jälkeen näyttely on viimeinkin kasassa.

Näyttelyn pystytys on aina aikamoinen urakka. Onneksi siihen on vuosien aikana tullut jo vähän rutiinia. Ensimmäisissä näyttelyissäni käytimme siippani kanssa tarkkoja mittoja ja vesivaakaa apunamme. Kaiken piti olla tiptop.  Nykyisin homma hoituu jo silmämääräisesti. Se riittäköön.

Mutta ennen näyttelyn pystytystä tulee pohdittavaksi näyttelymiljöö ja taulut, jotka siihen näyttelytilaan olisi hyvä valita. Ja jo sitä ennen on vuosien varrella  taulujen maalaaminen ja joidenkin kehystäminen. Ei ihan pieni urakka. Joskin pidän tällaisesta hommasta. Välillä inspiraatio kestää yön tummiin hetkiin asti ja puoliunessa raahaudun lepäämään ja odottamaan seuraavan päivän jatkoa.

näyttelykuva

Tähän näyttelyyn valitsin tauluja, jotka voisivat miellyttää myös perheen koululaisia. Vapaa-aikakeskuksessa käy runsaasti lapsia ja nuoria. Tämän huomasi myös näyttelyä pystyttäessämme päiväsaikaan. Meteli oli välillä melkoinen. Tosin muutoin lapset olivat hyvätapaisia eivätkä häirinneet millään tavalla meidän touhujamme.

näyttelykuva

Mutta käy kuntosaleilla ja liikunnassa vanhempaakin porukkaa. Eläkeläisille päiväajat sopivat hyvin. Illalla ilmeisesti tulevat työikäiset ja opiskelijat. Yritin tauluvalinnoissani huomioida myös heitä. Jos vaikka tauluni piristäisivät heitä, kun he kulkevat pitkin käytävää. Toivon ainakin, että jokin tauluni saisi katselijan mielikuvituksen ja ajatukset laukkaamaan tai rauhoittumaan, että se saisi hänet hyvälle mielelle. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Tässä näyttelyssäni on jonkin verran jurytetyissä näyttelyissä menestyneitä taulujani. Olen kirjannut tiedot taulujen vieressä olevaan lappuun. Siitä löytyy vuosi, jolloin taulu on jurytetty ja juryttäjän nimi. Tiedot on kirjattu myös taulun taakse. Kaikki taulut eivät tietenkään ole käyneet jurytysprosessia läpi, sillä jurytettävään näyttelyyn voi viedä yleensä maksimissaan 2-4 taulua; useimmiten 3 kpl. Taulujen on oltava aina tuoreita (max n. 2 vuotta vanhoja).

jurytettyjä tauluja
Nämä kolme taulua ovat läpäisseet jurytysprosessin ja ovat olleet virallisissa jurytetyissä näyttelyissä esillä. Ne löytyvät käytävän loppupäästä.

Seuraavassa kuvassa on etualalla taulu, jonka nimi on “Prinssi haussa”. Tähän on tarkoitus tehdä myöhemmin sarja hieman samalla ilmeellä. Aiheet muhivat vielä mielessäni. Katsotaan, toteutuuko sarja joskus. Facebookista (Taiteilija Tuula Malvisalo) löytyy kansio, johon olen tehnyt Madokas-sarjan.  Vein pari taulua Madokas-sarjasta jurytykseen ja ne läpäisivät jurytyksen. Tiedot löytyvät Facebookista. Madokas-sarjan kaikki taulut ovat jo maailmalla.

näyttelykuva

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita