Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjyys lisääntyy Suomessa kovaa vauhtia. Kevytyrittäjä työllistää itsensä, mutta hänellä ei ole y-tunnusta, kuten yrittäjällä, vaan hän laskuttaa työnsä itse.

Mikä on kevytyrittäjä?

Kevytyrittäjä on laskutuspalvelun kautta itsensä työllistävä henkilö. Tämä on monelle tuttua, mutta mitä on kevytyrittäjyys, mitä kevytyrittäjä konkreettisesti tekee?

Kevytyrittäjä tarkoittaa henkilöä, joka tekee töitä omiin nimiinsä ja laskuttaa tekemästään työstä laskutuspalvelun avulla. Kevytyrittäjät ovat siis laskutuspalveluiden asiakkaita.

Kevytyrittäjä-termi kuvaa hyvin henkilön tapaa työskennellä. Kevytyrittäjät toimivat varsin itsenäisesti eli hankkivat omat asiakkaansa, määrittelevät itse työnsä hinnan sekä päättävät, milloin työnsä tekevät. Tämä on työn yrittäjämäinen osuus.

Laskutuspalvelu kuitenkin huolehtii kevytyrittäjän puolesta kirjanpidollista toimista, veroilmoituksista ja muista paperinpyörittelyistä. Laskutuspalvelut ottavat hieman extraa siitä, että he hoitavat puolestasi normaaleille yrittäjille kuuluvat pakolliset paperityöt.

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kevytyrittäjyys sopii, kun sinulla on yrittämisen arvoinen idea ja haluat perustaa yrityksen helposti ja vaivattomasti. Kevytyrittäjänä voit testata liikeideaasi rauhassa keskittyen asiakkaittesi tarpeisiin ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kevytyrittäjyys tekee sinusta monessa mielessä yrittäjän, mutta ei kaada niskaasi yrittäjyyteen kuuluvaa byrokratiaa. Tästä on hyötyä nimenomaan silloin, kun haluat ensin kokeilla yrittäjyyttä ilman suuria riskejä.

Kevytyrittämisen hyvät ja huonot puolet

Edellä jo mainittujen lisäksi hyviä puolia kevytyrittäjyydessä on:

  • Saat kaikki talouspalvelut yhdestä osoitteesta
  • Et tarvitse omaa yritystä tai y-tunnusta
  • Ei byrokratiaa ei paperitöitä
  • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja
  • Aloituskustannukset ovat 0 euroa. Maksat laskutuspalvelun käytöstä vasta siinä vaiheessa, kun laskutat jotain
  • Jos olet palkkatöissä tai opiskelet, kevytyrittäjyys tarjoaa helpon keinon laskuttaa omasta sivutoimisesta työstä.

Huonojakin puolia tietenkin löytyy kuten, että 

  • sinulle jää työstäsi hieman vähemmän käteen, koska laskutuspalvelu ottaa palkkiostasi itselleen pienen prosenttiosuuden.
  • sinun pitää käyttää laskutuspalvelua, mikä tarkoittaa että sinulle ei voi maksaa käyttäen kotimaisia verkkomaksupalveluja.

Jälkimmäinen valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että et käytännössä voi myydä verkkokursseja… Sen lisäksi, että et voi ottaa vastaan verkkomaksuja suurin osa verkkokurssialustoista käyttää maksutapana vain verkkomaksupalveluja, kuten Stripe, Checkout.fi, Bambora, jne. mikä sekin rajaa sinut pois… 

Kevytyrittäjä – toteuta digibisnesunelmasi Verkkovalmentajien avulla

Verkkovalmentajat.fi haluaa auttaa kevytyrittäjiä. Varsinkin näinä aikoina, kun kivijalkakauppiaiden ja palveluyrittäjien kärsiessä asiakaskadosta etsitään vaihtoehtoisia tapoja ansaita toimeentuloa. Katseet suuntautuvat luonnollisesti verkossa tapahtuvaan myyntiin, jota koronaepidemia ei häiritse. Me Verkkovalmentajissa haluamme osaltamme helpottaa muiden yrittäjien tilannetta ja päätimme tarjota palveluamme myös kevytyrittäjille!

Kevytyrittäjä voi myydä verkkokursseja, vaikka käyttääkin laskutuspalvelua

  • Kurssit ovat verkkokaupassa myynnissä, kuten muidenkin yrittäjien kurssit.
  • Kassalla kurssin ostavalle asiakkaalle tarjotaan maksuvaihtoehdoksi ainoastaan laskua.
  • Kassalla kurssin ostavalta asiakkaalta pyydetään laskutustiedot, jotka toimitetaan kevytyrittäjän sähköpostiin.
  • Kevytyrittäjä huolehtii laskutuksen laskutuspalvelun kautta.

Verkkokurssin voi rakentaa esimerkiksi niin, että kurssin ostaneen asiakkaan ensimmäinen oppitunti ajastetaan alkamaan xx päivää sisäänpääsystä eli siitä, kun asiakas on ostanut kurssin verkkokaupassa ja antanut laskutustietonsa. Esim. ensimmäinen oppitunti alkaa 14 päivän kuluttua, jona aikana asiakas on ehtinyt maksaa kurssin kevytyrittäjän laskutuspalvelun kautta.  

Toinen vaihtoehtoinen tapa on yksinkertaisesti myöntää verkkokurssin ostajalle käyttöoikeus, kun hän on laskun maksanut.

Olemme räätälöineet kevytrittäjille oman verkkokurssipaketin, johon voit tutustua käymällä hinnasto sivullamme:

Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua oppimaan mitä kevytyrittäjyys on ja kuinka myös kevytyrittäjä voi helposti alkaa myymään verkkokursseja. Jos pidit artikkelista, tilaa uutiskirjeemme saadaksesi ensimmäisenä kuulla lisää kuinka voit hyötyä Verkkovalmentajat-palvelusta. Löydät meidät myös Facebookista.

Joko luit artikkelimme Ota digivinkit haltuun ja menesty ?

5 TAPAA KASVATTAA SÄHKÖPOSTILISTAASI

kasvata sähköpostilistaasi

  • 16 sivuinen opas sähköpostilistan kasvattamiseksi
  • 1-2 krt kuukaudessa saat vinkkejä liiketoimintasi tehostamiseen
  • Saat ensimmäisenä tietää tarjouskampanjoistamme
  • Tiimimme päivitykset uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Emme lähetä sinulle roskapostia tai myy sähköpostiosoitettasi. Koskaan.

Samankaltaisia ​​artikkeleita