Rakkaus ja Hyväksyntä

Rakkaus aiheena ja ajatuksena on hyvin voimallinen, tavallinen ja tarpeellinen. Olen pohtinut paljon ehdotonta ja ehdollista rakkautta. Rakkaus on kaikki! Onko rakkauden synonyymi Hyväksyntä?

Miten minä olen oppinut rakastamaan ja hyväksymään?  Olenko tullut ehdoitta rakastetuksi, kuinka olen oppinut itse itseäni rakastamaan?  Minkälainen on ollut hyväksymisen kulttuuri siinä ympäristössä jossa olen kasvanut? Lapsi oppii ympäristöstään sen, miten tulee elää.

Ehdoton rakkaus on sitä, että en aseta aseteta liian suuria odotuksia itselleni ja toisille vaan sopivan kokoisia odotuksia. Se on myös sitä, että voin lämpimästi katsoa puutteitani ja ottaa virheistäni opiksi. Kun minulla on  jokin haitallinen tunnetila, ehdottomalla rakkaudella voin hyväksyä sen ja auttaa itseäni lempeästi ulos tuosta tunnetilasta. Tunnetilalla on aina jokin tarkoitus eikä sitä saa ohittaa huolimattomasti.

Tiedämme kaikki, minkälaista on ehdollinen rakkaus. Kun olen kiltti saan jotakin hyvää. Kun teen niinkuin toiset sanovat, olen hyväksytty. Kun miellytän toisia minusta pidetään. Kun teen asioita aina vain toisten takia, unohtaen omat tarpeet ja tunteet, luulen tulevani hyväksytyksi. Ehdollinen rakkaus itseään kohtaan voi aiheuttaa stressiä ja paniikkia, kun tuntuu, ettei mikään riitä. Ehdollinen rakkaus voi tuntua ankaruutena. Ainakin minä olen syyllistynyt siihen.

Luulen, että näinä aikoina koko yhteiskunnan tasolla ehdollinen rakkaus voi tulla näkyville esimerkiksi niin, että kun meille annetaan erilaisia suosituksia vaikka kasvomaskin käytöstä, luulen olevani paremmin hyväksytty kansalainen, kun käytän maskia, vaikka saan hiilidioksidin hengittämisestä päänsärkyä ja voimattomuutta.

Mitä pitäisi olla, että voisin ehdottomasti rakastaa toisia, voisin hyväksyä toisten virheet yrittämättä muuttaa niitä? Luulen, että kaikki lähtee siitä, miten kohtelen itseäni ja omaa epätäydellisyyttä. Milloin voisin olla itselleni paras versio minusta?

Rakastamalla saan rakkautta. Kuinka paljon kestän hyvää?

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.