mentoriblogi2

Yrittäjät Yhtykää!

Yrittäjät – Kuin laittaisi rahaa omalle pankkitilille

Yrittäjäjärjestön jäsenyys toki maksaa, mutta maksamalla tietyn summan jäsenyydestäsi saat vastineeksi paljon etuisuuksia, jotka ”villille” yrittäjälle maksaisivat reilusti enemmän. Keskeinen, paljon hyödynnetty, hyväksi koettu  ja yrittäjälle arvokas etuus on MAKSUTON LAKINEUVONTA.  Puhelinsoitolla saat monipuolista opastusta ja neuvontaa yrittäjyytesi haasteissa. Ilmaisella opastuksella voi säästää paljonkin rahaa. Ei tarvitse olla yksin ja neuvottomana. Ei tule tehdyksi turhia tyhmyyksiä. Siksi vinkkaankin yrittäjiä liittymään yrittäjäjärjestöön – Yrittäjät Yhtykää Yrittäjiin!

mb2 1

Yrittäjät – mitä se onkaan?

Suomen Yrittäjät ( https://www.yrittajat.fi/ ) on järjestö, joka vahvistaa yrittäjyyttä, vaikuttaa yrittäjien puolesta ja verkostoi yrittäjiä valtakunnallisesti, alueellisesti maakunnissa ja paikallisesti kunnissa. Yrittäjät on pienten ja keskisuurten yritysten etujärjestö, johon kuuluu noin 115 000 jäsenyritystä eri puolilta Suomea ja eri toimialoilta.

Yrittäjät on jäsenmäärältään Suomen suurin elinkeinoelämän järjestö. Toiminta rakentuu lähes 400 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Suomen Yrittäjien ylin päättävä elin on liittokokous. Se kokoontuu joka toinen vuosi. Liittokokousten välillä ylintä päätösvaltaa käyttää Suomen Yrittäjien valtuusto, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Noin kerran kuukaudessa kokoontuva hallitus johtaa Suomen Yrittäjien vaikuttamista. Hallituksen työtä tukevat valiokunnat ja verkostot.

mb2 8

Suomen Yrittäjät ry:n toimintaa ohjaavat yhdistyksen säännöt. Aluejärjestöt, toimialajärjestöt ja paikallisyhdistykset noudattavat omia sääntöjään. Toimialajärjestöt ovat Suomen Yrittäjien jäsenjärjestöjä ja toimialajärjestön jäsenyritykset ovat siten Yrittäjien jäseniä.

Toimialajärjestöt ovat itsenäisiä, valtakunnallisia järjestöjä, jotka edustavat oman toimialansa yrittäjiä. Toimialat ovat edustettuina monipuolisesti, kuten sote/hyvinvointiala, kaupan, liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden alat (https://www.yrittajat.fi/yrittajajarjesto/tietoa-yrittajista/toimialajarjestot/ ).

Kolme tasoa: Suomen Yrittäjät -> aluejärjestöt -> paikallisyhdistykset. Kun liittyy paikallisyhdistykseen, niin liittyy automaattisesti myös aluejärjestöön ja Suomen yrittäjiin.

mb2 9

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Yrittäjä ei yksin pysty valvomaan etujaan lainsäädännön kehityksessä, mutta vahva Yrittäjäjärjestö kykenee. Mitä enemmän meitä järjestön jäseniä on, sitä vahvemmin voimme vaikuttaa yrittäjien asemaan ja yrittäjiä palvelevaan lainsäädäntöön. Se on myös työntekijöiden etu, sillä kannattava yrittäjyys työllistää.

mb2 2

Yrittäjäyhdistys – Yksinyrittäjän työkaveri

Paikallisyhdistys pyrkii vaikuttamaan mm. kuntasi asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon yrittäjien puolesta. Lisäksi paikallisyhdistys tarjoaa yrittäjälle tietoa, vertaistukea, tapahtumia, koulutusta ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Älä siis pähkäile asioita yksin, vaan yhdy joukkoon! Onneksi nykyään voi verkottua  myös netin kautta. Jos olet jo yhdistyksessä mukana, niin muista hyödyntää sitä myös omassa voimaantumisessasi  ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Keskustele, kysele, opi – joko face to face tai virtuaalisesti. Pääasia, että et nyhjötä yksin.

mb2 4

Vertaistuki on kätesi ulottuvilla. Uskalla ottaa yhteys aluksi vaikka paikallisyhdistyksen hallituksen jäseniin. Tutustu heihin tai ainakin johonkin heistä. Laita kalenteriisi tietoja paikallisyhdistyksen tapahtumista ja osallistu ainakin muutamaan. Voit myös ehdottaa, mitä itse haluaisit yhdistyksen toiminnalta.

Löydä kumppaneita, tarjoa palveluitasi ja pidä hauskaa – porukalla! Tule mukaan Suomen suurimpaan yrittäjäyhteisöön!

mb2 5

Rahanarvoisia jäsenetuja

Yrittäjäjärjestöllä ja aluejärjestöillä on rahanarvoisia etuisuuksia, jotka saattavat vaihdella vuoden mittaan. Kannattaa seurata netistä, mitä etuisuuksia voisit hyödyntää. Yhdistykseen kuuluvalla on  hyödynnettävissään sekä valtakunnallisia, alueellisia että paikallisia jäsenetuja. Niitä on paljon ja niihin kannattaa syventyä. Takuulla voit säästää rahaa, jos niin haluat.

Yrittäjien nettisivuilta löydät myös erilaisia oppaita ja tietoa koulutuksista ja tapahtumista. Oppaista löydät tärkeimmät työkalut ja käytännön ohjeita, joista on hyötyä yritystoiminnassasi.

mb2 7

Maksuton verkkokoulutus on nannaa!

Mielestäni erityisen hyviä ovat olleet Yrittäjien MAKSUTTOMAT VERKKOKOULUTUKSET! Ne ovat olleet laadukkaita ja niistä olen saanut ainakin itselleni sekä iloa että hyötyä.  Itselleni sopii erityisesti korona-aikana verkossa tapahtuvat toiminnat. Hyvää on se, että aikaa ei mene matkustamiseen eikä rahaa parkkimaksuihin. Huonoa on se, että ei tapaa kavereita eikä voi tutustua uusiin. Mutta kaikkea ei voi aina saada. Muut tapahtumat palvelevat näitä puutteita.

Ja koulutusta voi seurata verkkareissa. Ei tarvitse tälläytyä. Höyryävä kahvikupponen kruunaa koulutussession. Muistiinpanoja on helppo tehdä ja usein koulutuksen saa vielä uusintana sähköpostiinsa,  josta voi vielä tsekata, jos jokin asia jäi epäselväksi.

mb2 6

Asiakirjapankin aarteita

Yrittäjien verkkosivujen asiakirjapankista saat kaikkiaan noin 80 erilaista asiakirja- ja sopimusmallia, joita voit täydentää omien tarpeidesi mukaan ja säästää aikaa ja hermoja.  

Käytettävissäsi on esimerkiksi seuraavat sopimuspohjat: työsopimus, työtodistus, irtisanomisilmoitus, tarjous, rekisteriseloste, tiedonsiirtosopimus, maksumuistutus – ja monia muita. 

Asiakirjapankin lomakkeet ovat yleisiä, joten kannattaa varmistaa aina yksittäisen asiakirjan soveltuvuus ja sopivuus omaan käyttötarkoitukseesi.

Asiakirjapankkia täydennetään ja päivitetään. Jos et löydä etsimääsi, voit myös olla yhteydessä Yrittäjien lakineuvontaan ja ehdottaa tarpeellisia malleja asiakirjapankkiin lisättäväksi.

mb2 11

Jäsenistä huolehditaan hyvin

Jäsensivuilta löydät esim. palkkalaskurin, alennuslaskurin, työehtosopimukset, työnantajan tietopankin, erilaisia oppaita jne.  Vain jäsenet voivat ladata oppaat omille koneilleen. Niihin sisältyy mm. kirjanpito-opas, omistajanvaihdosopas, yrittäjän osaamisen sekä jaksamisen oppaat, brändiopas, digiopas, facebook-opas, verkkomyynnin käynnistysopas, hankintaopas,  tekijänoikeusopas, tietosuojaopas sekä erilaisia työnantajan oppaita, mukaan lukien koronaopas vuodelta 2020.

mb2 3

Lisäksi yrittäjiin kohdistuvia huijauksia ja niiden torjuntaan liittyvää ohjeistusta  löytyy sekä oppaasta että Yrittäjien nettisivuilta. Lisäksi niistä infotaan säännöllisillä tiedotteilla, joita putkahtelee jäsenen sähköpostiin heti, kun niitä havaitaan.

YRITTÄJÄ, ÄLÄ JÄÄ YKSIN!

mb2 10

Tuula Malvisalo – Yrittäjän Mentori jo yli 20 vuotta (yrittäjän oppisopimus)

Näyttötutkintomestari, yrittäjyysasiantuntija, Pirkanmaan Yrittäjien verkostovaliokunnan jäsen

https://fi.linkedin.com/in/tuula-malvisalo-a35a2989

Instagram: do_your_best_today

Facebook: Mentori Tuula Malvisalo

https://www.verkkovalmentajat.fi/blogit/yrittajan-mentori/

Verkkovalmentajat.fi

Kasvata tietoasi  ja löydä potentiaalisi, liity Verkkovalmentajiin (verkkokurssit, verkkokauppa, blogit …)

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita