Onnellinen elämä -verkkokurssi

Onnellinen elämä

Nykyinen tila
Ei ilmoittauduttu
Hinta
Ilmainen
Aloitetaan

Tällä kurssilla käymme läpi tärkeimpiä onnellisuuteen liittyviä tekijöitä.

Kaikki oppitunnit ovat näyteoppitunteja, joten voit napsauttaa mitä tahansa oppituntia nähdäksesi sisällön ilman sisäänkirjautumista.

Mitä onnellisuus on?

Onnellisuus on hyvin henkilökohtainen ja kokonaisvaltainen kokemus siitä, että oma elämä tuntuu hyvältä ja mielekkäältä. Onnellisuuden kokemusta syventää se, että tunnet olemassaolosi merkitykselliseksi ja uskot, että elämäsi jatkaa kehittymistään mielekkääseen suuntaan. Elämä tuntuu silloin täyttymykselliseltä.

Painotan tässä tunteen merkitystä, koska kokemuksessa oleellinen osa on nimenomaan tuntemisella; sillä miltä joku kokemus sinusta tuntuu. Usko tarkoittaa tässä vahvaa myönteistä odotusta siitä, että asiat tulevat jatkossakin sujumaan sinulle suotuisalla tavalla.

Oman suhtautumisen merkitys

Ratkaisevaa onnellisuutesi kannalta ei ole niinkään se, mitä tapahtuu, vaan se, miten suhtaudut asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin elämässäsi. Meille jokaiselle tapahtuu kaikenlaisia asioita, joista toiset tuntuvat mukavilta ja toiset ikäviltä. Voit joka hetki kuitenkin valita, kiinnitätkö huomiosi niihin asioihin, jotka ovat juuri nyt hyvin vai niihin, jotka ovat huonosti. Suhtauminen on tapa, jonka voit halutessasi muuttaa.

Ikävältäkin tuntuvista asioista voimme yleensä löytää myönteisen näkökulman. Vähintäänkin voimme nähdä ne arvokkaina oppimistapahtumina. Voimme myös ajatella kaikkien kokemusten olevan meille hyödyksi ja hyväksi, vaikka emme sillä hetkellä mitenkään voisi ymmärtää, mitä hyötyä kyseisestä kokemuksesta voisi koskaan olla meille. Tämän suhtautumisen takana on luja ja vankkumaton usko siihen, että asiat tapahtuvat aina omaksi parhaaksemme.

sydan kukista

Kirjautuneiden käyttäjien käytössä on myös Onnellinen elämä -kurssifoorumi.