Raha

Raha

Raha on välttämättömyys yhteiskunnassamme. Se on arvon mitta ja vaihdon väline. Raha itsessään on neutraali asia. Silti meillä ihmisillä tuntuu olevan hyvin ristiriitainen suhde rahaan. Jokainen tarvitsee sitä ja haluaa sitä ja silti sen haluamista pidetään jotenkin nolona asiana. Ahneena ja rahvaanomaisena. Harva uskaltaa ihan tosissaan tunnustaa, että haluaa paljon rahaa. Puolileikillään siitä puhutaan kyllä.

Voidaanko nyt tässä sopia, että on ihan ok haluta rahaa? Rahan haluaminen ei tarkoita ahneutta. Raha on välttämättömyys meidän jokaisen elämässä ja suuri määrä rahaa helpottaa sitä.

Raha itsessään ei ole hyvä eikä paha eikä raha tee kenestäkään hyvää eikä pahaa. On ihan hullua väittää, että raha muuttaisi ihmisen pahaksi. Onhan meillä kaikilla keittiöveitsikin kotona emmekä me käytä sitä pahaan, vaan ruuanlaittoon niinkuin on tarkoitettu. Sama rahan kanssa. Aina on ihmisiä, jotka toimivat väärin. Toisilla heistä vaan sattuu olemaan paljon rahaa ja toisilla taas ei.

Miten raha liittyy onnellisuuteen?

Raha ei tee ketään onnelliseksi, senhän me tiedämme. Mutta raha lisää mahdollisuuksiamme nauttia elämästä ja auttaa myös muita. Vai mitä mieltä olet? Pystytkö auttamaan muita paremmin rikkaana vai köyhänä? Muiden pyyteetön auttaminen sitäpaitsi lisää onnellisuuttamme merkittävästi.

Kaikkein tärkein tekijä rahan ja onnellisuuden suhteen on se, miten me itse koemme rahatilanteemme. Koemmeko, että meillä on kaikkea mitä tarvitsemme runsaasti vai koemmeko, että jatkuvasti rahaa puuttuu? Jälleen kerran meidän oma suhtautuminen ratkaisee onnellisuutemme tason. Sillä ei oikeastaan ole väliä, paljonko meillä todellisuudessa on rahaa. Ainoastaan sillä on merkitystä, miten koemme oman rahatilanteemme.

Henkisyys ja vauraus

Usein törmään ennakkoluuloihin henkisissä piireissä liittyen rahaan. Uskomuksiin siitä, että henkisyys ja vauraus eivät kuulu yhteen. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. Henkisyys, vauraus ja runsaus ovat yksi ja sama asia.

Mietitäänpä hetki… Maailmankaikkeus/Elämä/Luoja/Korkein voima tai miksi ikinä haluatkaan kutsua korkeinta elämänvoimaa pitää yllä tätä meidän elämän järjestelmäämme, jota luonto edustaa puhtaimmillaan. Kun katsot luontoa, näet että se on täynnä runsautta. Lehtien, ruohonkorsien ja hiekanjyvien määrä on valtava. Samoin vesipisaroiden määrä järvessä. Minne tahansa luonnossa katsotkin, näet runsautta.

Me elämme runsauden keskellä ja olemme osa sitä. Elämän korkein voima on myös osa tätä runsautta, se on sen alkulähde. Pyrkiessämme kohti henkisyyttä lähestymme Elämän korkeinta voimaa eli Runsautta. Runsauden tulisi siis lisääntyä henkisyyden lisääntyessä. Tiedätkö yhtään henkistä mestaria, joka olisi kärsinyt puutetta? Minä en tiedä. He ovat usein itse valinneet elää vaatimattomasti, mutta heillä on ollut kaikki, mitä he ovat tarvinneet. He eivät ole kokeneet puutetta.

Onnellisuuden nimissä nähdään runsaus elämässämme. Me olemme syntyneet runsauteen ja runsaus on syntymäoikeutemme. Myös rahallinen runsaus. Eikä meidän vaurautemme ole keneltäkään muulta pois. Maailmankaikkeuden lähde on ehtymätön.

Raha
Oppitunnin sisältö
0% Suoritettu 0/1 vaihetta

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi.