Mielenrauha

Numerologinen tulkinta ja tasapainotus

Onnellisuutemme edellyttää, että koemme elämämme eri osa-alueiden olevan kutakuinkin tasapainossa. Niiden ei tarvitse olla täydellisiä eivätkä ne tule sitä koskaan olemaankaan. Ihmiselämään kuuluu epätäydellisyys ja keskeneräisyys. Tämän tosiasian hyväksyminen edesauttaa mielenrauhan saavuttamista, joka on merkittävä tekijä onnellisuutemme kannalta.

Meditaatio

Meditaatio on voimakas työkalu mielen rauhoittamiseen. Meditaatio ei välttämättä vaadi mitään erityistä tekniikkaa tai taitoa. Tarkoituksena on yksinkertaisesti mielen hiljentyminen ja hiljentäminen lempeästi. Siihen voi käyttää yksinkertaisena apuna hengitykseen keskittymistä. Myös rukousta voi käyttää meditaationa. Silmien sulkeminen auttaa kääntämään huomion sisäänpäin omaan itseen ja omaan sisimpään. Meditatiivisessa tilassa saamme yhteyden omaan korkeimpaan itseemme ja sisäiseen viisauteemme. Pääsemme meditaation avulla selville syvimmistä toiveistamme ja tarpeistamme samalla kun mielemme rauhoittuu.

Joillakin meditaation kaltaisesti toimii luonnossa ajan viettäminen, toisilla kutominen, soittaminen, maalaaminen tai jokin muu.

Mikä saa sinun mielesi rauhoittumaan?

Luonto

Luonnossa ajan viettäminen edistää yleisesti terveyttämme ja mielen rauhoittumista. Luonto ikäänkuin puhdistaa ja hoitaa meitä kokonaisvaltaisesti.

Miten sinä voisit viettää enemmän aikaa luonnossa?

Luonnossa voi harrastaa liikuntaa (kuten suunnistus), geokätköillä, retkeillä (tehdä isompia tai pienempiä retkiä, eväiden kanssa tai ilman), tunnistaa lintuja, sienestää, marjastaa tai vain olla ja halailla puita, jos tykkää.

Pienten lasten kanssa metsään meneminen on erityisen antoisaa. Heille se on suuri seikkailu ja aarteita ja ihmeteltävää löytyy vaikka kuinka. Hienoja keppejä, kääpiä, kiviä, kasveja ja muurahaisia olisi niin kiva ottaa kotiinkin mukaan.

Luontoaiheinen meditaatio

Kokeile mielen rauhoittamista alla olevan luontoaiheisen meditaation avulla. Mediaatio kestää reilun 7 minuuttia.

Oppitunnin sisältö

Käytämme tällä sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi.