Unelmoitko oman blogin julkaisemisesta?

Aloita blogin kirjoittaminen

Laajasti käytetyn ja Verkkovalmentajien alustalla voit helposti perustaa oman blogin. Et tarvitse teknistä tietoa ja voit keskittyä siihen mistä todella nautit – bloggaamiseen.

aloita blogin kirjoittaminen

Haluatko perustaa blogin, mutta et ole varma miten?

Olet ehkä tavannut ihmisiä, jotka ansaitsevat elantonsa bloggaamalla intohimostaan ja haluat liittyä heidän  joukkoonsa. Tai ehkä vain rakastat ajatusta, että voit jakaa ajatuksiasi ihmisten kanssa ympäri maailmaa.

Syistä riippumatta – blogin aloittaminen on loistava idea!

Kun valmistaudut aloittamaan blogin rakentamisen, sinulla on todennäköisesti muutama kysymys, joka pyörivät mielessäsi. Se on normaalia ja kuuluu asiaan. On muutamia yleisiä kysymyksiä, joita melkein jokainen aloittava bloggaaja kysyy, minkä vuoksi aiomme antaa sinulle vastaukset etukäteen, jotta tiedät tarkalleen, mitä voit odottaa tästä prosessista.

1. Kuinka kauan blogin perustaminen kestää?

Blogin aiheen valitsemiseen menevään luovaan prosessiin on vaikea asettaa aikataulua, mutta kun tiedät, mistä haluat kirjoittaa, niin blogin tekniseen puoleen ei sinulta mene aikaa. Se on todella paljon helpompaa kuin luulisit!

Aloittelijana haluat bloggausalustan, joka on helppo asentaa, helppokäyttöinen eikä vaadi koodaustaitoja.

Oletko miettinyt millaisen blogin haluat luoda nyt ja tulevaisuudessa?

Blogisi kasvaessa saatat haluta muuttaa blogisi ulkoasua ja lisätä uusia ominaisuuksia kasvavalle yleisöllesi. Tämä tarkoittaa, että on tärkeää valita joustava bloggaussalusta, jossa on tilaa kasvaa.

Verkkovalmentajien bloggausalustalla sinun on helppoa aloittaa bloggaaminen.

 • Sinun ei tarvitse asentaa mitään.
 • Saat käyttöösi valmiiksi rakennetut visuaalisesti näyttävät templaatit, joiden päälle on helppoa aloittaa blogin kirjoittaminen.
 • Sinulla on mahdollisuus lisätä uusia ominaisuuksia, kuten sähköpostilistalle liittymislomake, Google Analytics, Facebook-pikseli ja linkit sosiaaliseen mediaasi.
 • Blogisi optimoidaan automaattisesti hakukoneille, mikä tarkoittaa, että se sijoittuu korkeammalle hakutuloksissa.
 • Jos sinusta on helppoa käyttää tietokonetta ja selata Internetiä, sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia perustaa omaa blogia. Erityistä teknistä tietämystä ei tarvita.

2. Onko blogin perustaminen kallista?

Ei ole. Vaikka Verkkovalmentajien blogialusta ei ole täysin ilmainen, voit silti perustaa blogin todella edullisesti.

3. Enkö voisi vain käyttää jotain ilmaista blogialustaa blogin perustamiseen?

Ilmaiset alustat sopivat harrastusblogeille. Mutta totuus on, että sinulla on vähän tai ei lainkaan hallintaa ilmaisilla alustoilla ja jos ne suljettaisiin, menettäisit blogisi. Verkkovalmentajien blogialustalla saat parhaan hallinnan, sisältösi pysyy suojassa ja tallessa, ja se on ihanteellinen, jos haluat ansaita rahaa blogisi avulla.

Blogi – kuukausi

5 €

+ alv 24 %

Laskutetaan vuosittain

Unelmoitko oman blogin julkaisemisesta?

Aloita blogi jo tänään.

“Blogin aloittaminen oli yksinkertaista ja nopeaa. Helppokäyttöisyys motivoi tekemään uusia blogikirjoituksia!”

Kehonkieli

– Laura Heinonen, Kehonkieli

tee verkkokurssi 3 resized

Et tarvitse koodaustaitoja

Sinun ei tarvitse asentaa mitään. Saat käyttöösi valmiiksi rakennetut visuaalisesti näyttävät templaatit, joiden päälle on helppoa aloittaa bloggaaminen.

tee verkkokurssi 2

Lukijat voivat helposti jättää kommentteja

Lukijat voivat jättää kommentteja blogiisi, joten voit pitää yhteyttä yleisöösi.

tee verkkokurssi 1

Jaa sisältösi sosiaalisessa mediassa yhdellä napsautuksella

Yhdistä blogi sosiaaliseen mediaan, jolloin lukijasi voivat jakaa julkaistuja blogiartikkeleja.

Aloita blogin kirjoittaminen aiheesta, joka sinua itseäsi kiinnostaa

Blogin ja blogitekstin aiheeksi käy mikä tahansa. Parasta on kirjoittaa jostakin, josta tiedät paljon ja/tai josta sinulla on kokemusta. Paras aihe on sellainen, josta olet itse innostunut. Sinun innostuksesi välittyy lukijalle ja lisää helposti hänen kiinnostustaan aiheeseen. 

Blogin aihe voi liittyä esimerkiksi

 • työhösi / ammattiisi (todella laaja kirjo aiheita)
 • harrastukseesi (suorastaan loputon määrä aiheita matkustuksesta museoautoihin…)
 • perhe-elämään (jossa totuus on tarua ihmeellisempää…)
 • parisuhteeseen (ja joka päivä tulee uutta kirjoitettavaa…)
 • elämän kokemuksiin (näitäkin tulee joka päivä lisää!)
 • jne.

Blogin aiheet eivät takuulla lopu kesken. Nämä kaikki mainitut ovat laajoja kokonaisuuksia, joista voi valita kirjoituksen aiheeksi jonkin hyvin spesiaalin kapean alueen, esimerkiksi leipojan blogikirjoitus voi keskittyä kuppikakkujen erilaisiin kuorrutuksiin.

Jos haluat kirjoittaa useammasta eri aiheesta, jotka ovat kaukana toisistaan, on viisainta luoda niille jokaiselle ihan oma blogi. Valokuvausblogissa ei ehkä kannata kirjoittaa puutalon rakennuksen eristyksen yksityiskohdista. Toisaalta, jos blogisi aihe on esim. “perhe-elämää uusperheessä”, sen alla voi hyvin kirjoittaa sekä tee-se-itse autonkorjauksesta, ruuanlaitosta, teiniangstista että vaippavertailusta.


Blogin kaupallistaminen

Jos aiot blogata vain huvin vuoksi, aiheen valinta on yksinkertaista:

Aiheesi on se, mikä sinua kiinnostaa!

Mutta jos sinulla on rahallisia toiveita blogisi suhteen, asiat voivat olla hieman monimutkaisempia.

Joskus se mistä haluaisit eniten kirjoittaa, ei välttämättä ole sellainen, jonka avulla ansaitset rahaa.

Jos blogin päätavoitte on kaupallistaminen, sinun on syytä selvittää onko sinulla yleisöä ja kaupallistamisvaihtoehtoja ennen blogisi luomista. Tämän voi kääntää myös toisinpäin – esimerkiksi jos olet jo tehnyt verkkokurssin myyntiin, sinun kannattaa myös kirjoittaa blogia aihealueen ympäriltä. 

 • bloggaamalla voit tuottaa seuraajillesi arvokasta ja kiinnostavaa materiaalia luettavaksi
 • voit olla vuorovaikutuksessa seuraajiesi kanssa
 • blogit sopivat hyvin jaettavaksi sosiaalisessa mediassa ja voit hankkia lisää seuraajia niiden avulla
 • saat näkyvyyttä osaamisellesi, mikä herättää luottamusta seuraajissasi
 • blogi-kirjoituksesi pysyvät verkossa saatavilla ja hakukoneet löytävät ne myöhemminkin
 • bloggaaminen tukee upeasti verkkokurssiesi ja muiden verkkokaupan tuotteidesi markkinointia herättämällä kiinnostuksen aihettasi kohtaan
 • saat enemmän kävijöitä sivuillesi ja kauppaasi
 • myyt enemmän


1. Nautinko kirjoittaa tästä aiheesta?

Tätä tosiasiaa ei voida kiertää: Blogin rakentaminen vie aikaa. Emmekä tarkoita teknistä osaa. Se on melko helppoa.

Mutta kun aloitat blogin, sen rakentaminen sellaiseksi, että se saa säännöllisiä kävijöitä, vie jonkin aikaa. Siksi on tärkeää, että valitset aiheen, josta näet itsesi kirjoittavan pitkällä aikavälillä. Toki – saatat olla kiinnostunut aiheesta tänään. Mutta oletko onnellinen kirjoittaessasi aihetta koskevia blogitekstejä vielä kahden kuukauden kuluttua, vaikka blogiisi ei tule tuhansia kävijöitä?

Jos et ole tarpeeksi innostunut aiheestasi, blogin kirjoittamisesta tulee jatkuvaa taistelua, jossa yrität väkisin julkaista uusia blogiartikkeleita.


2. Ovatko muutkin ihmiset kiinnostuneita tästä aiheesta?

Jos olet löytänyt aiheen, josta tiedät olevasi kiinnostunut lähitulevaisuudessa, voit kysyä seuraavan kysymyksen: “Ovatko muut ihmiset yhtä kiinnostuneita aiheesta kuin minä?”

Tämä on yksinkertaista – jos haluat kasvattaa blogin yleisöä, auttaa jos tiedät ihmisten olevan kiinnostuneita aiheestasi.

Älä huoli – sinun ei tarvitse pystyä lukemaan ajatuksia vastataksesi kysymykseen.

On todella hyödyllisiä maksullisia (ja ilmaisia) Internet-hakutyökaluja, joiden avulla voit selvittää, onko yleisö kiinnostunut aiheestasi (esim. kuinka paljon hakuja tehdään aiheeseesi liittyvillä hakusanoilla). Näitä työkaluja on kymmeniä. Emme tässä käy näitä työkaluja tarkemmin läpi. Tässä vain muutama esimerkin vuoksi:

 • Keyword Tool – Jos haluat nopean tavan saada avainsanaluettelon, Keyword Tool antaa sinulle valtavan luettelon ilmaiseksi. Se tukee kahdeksaa eri alustaa, ei vain Googlea.
 • Google Trends – Täysin ilmaisen Google Trendsin avulla voit verrata useiden eri hakutermien suosiota, näyttää aiheeseen liittyviä kyselyitä ja visualisoida kiinnostusta alueittain.
 • Ahrefs Keywords Explorer – Tämä on maksullinen työkalu niille, jotka ovat tosissaan hakukoneoptimoinnin suhteen. Se antaa tietoja kymmenestä hakukoneesta ja auttaa kohdistamaan helpoimmat avainsanat, joihin sijoittuminen on parasta.
 • KWFinder – Tämän työkalun avulla voit syöttää “avainsanan” nähdäksesi kuinka suosittu se on. Avainsana (Key Word) on pohjimmiltaan mikä tahansa lause, jota ihmiset hakevat Googlesta. Jos monet ihmiset etsivät aihetta Googlessa, voit olla varma, että sinulla on hyvän kokoinen yleisö.
 • SEMrush – Jos etsit työkalua, jolla on enemmän ominaisuuksia, sen sijaan, että käyttäisit pelkästään hakutyökalua, kokeile SEMrushia. Se antaa kaikki hakukonetilastot, jotka liittyvät mihin tahansa verkkotunnukseen tai avainsanaan. Ilmainen tili on kuitenkin melko rajallinen, sallien vain kymmenen hakua (kymmenen tulosta) päivässä.

Blogisi kattaa todennäköisesti useita potentiaalisia “avainsanoja”, joten on hyvä toistaa tämä prosessi eri aiheille, joita blogisi käsittelee.

Facebook-ryhmät – Facebook tarjoaa erinomaisen tavan mitata kiinnostusta valitsemaasi aihetta kohtaan. Yritä etsiä samanlaisia ​​aiheita käsitteleviä Facebook-ryhmiä ja nähdä, kuinka monta aktiivista jäsentä niissä on.

Jos löydät ryhmiä, joissa on paljon jäseniä, se on hyvä merkki siitä, että aiheellasi on kiinnostunut yleisö.


3. Voinko ansaita rahaa tällä aiheella?

Jos olet hyvin luova, on mahdollista ansaita rahaa useimmista aiheista. Jotkut aiheet soveltuvat  kaupallistamiseen kuitenkin ehdottomasti paremmin kuin toiset.

Jos haluat ansaita rahaa blogillasi, yritä vastata esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

 • Onko yrityksiä, jotka olisivat kiinnostuneita maksamaan?
 • Voisinko luoda oman tuotteen, kuten verkkokurssin tai e-kirjan, jonka ihmiset saattavat olla kiinnostuneita ostamaan?

Jos vastasit kyllä jälkimmäiseen kysymykseen, Verkkovalmentajien alustalla voit helposti ja vaivattomasti myydä niin verkkokursseja kuin e-kirjoja.

Miltä sinun blogisi voisi näyttää?

Tutustu blogeihin

Verkkovalmentajat

Verkkovalmentajat vinkit

Tässä blogissa jaamme sinulle vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää Verkkovalmentajat-palvelua parhaalla mahdollisella tavalla edistämään omaa liiketoimintaasi.
Näyttökuva 1

Kohti hyvinvointia

Tervetuloa hyvinvointi -blogiini. Käsittelen blogissani arkisia, helppolukuisia aiheita hyvään oloon ja terveyteen liittyen. Aiheet pyörivät pitkälti liikunnan, ravinnon ja arjen hallinnan ympärillä.
Yrittäjän mentori

Yrittäjän mentori

Yrittäjän oppisopimusmentorina haluan auttaa yrittäjiä ymmärtämään elinikäisen oppimisen merkityksen ja menestymään yritystoiminnassa.
tmalvisaloblogikuva

Iloitaan luonnosta ja taiteesta

Tervetuloa blogiini!

Täältä löytyy kuvia luonnosta, koirista, maalaamistani tauluista sekä mietelmiä ja runoja. Luonto koskettaa ja valaa toivoa. Whippetit seikkailevat välillä mukana ja tuovat iloa arkeen.

Verkkovalmentajat

Verkkovalmentajat vinkit

Tässä blogissa jaamme sinulle vinkkejä siitä, miten voit hyödyntää Verkkovalmentajat-palvelua parhaalla mahdollisella tavalla edistämään omaa liiketoimintaasi.
Näyttökuva 1

Kohti hyvinvointia

Tervetuloa hyvinvointi -blogiini. Käsittelen blogissani arkisia, helppolukuisia aiheita hyvään oloon ja terveyteen liittyen. Aiheet pyörivät pitkälti liikunnan, ravinnon ja arjen hallinnan ympärillä.
Yrittäjän mentori

Yrittäjän mentori

Yrittäjän oppisopimusmentorina haluan auttaa yrittäjiä ymmärtämään elinikäisen oppimisen merkityksen ja menestymään yritystoiminnassa.
tmalvisaloblogikuva

Iloitaan luonnosta ja taiteesta

Tervetuloa blogiini!

Täältä löytyy kuvia luonnosta, koirista, maalaamistani tauluista sekä mietelmiä ja runoja. Luonto koskettaa ja valaa toivoa. Whippetit seikkailevat välillä mukana ja tuovat iloa arkeen.

Esimerkkejä blogiartikkeleista

Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjyys lisääntyy Suomessa kovaa vauhtia. Kevytyrittäjä työllistää itsensä, mutta hänellä ei ole y-tunnusta, kuten yrittäjällä, vaan hän laskuttaa työnsä itse. Mikä on kevytyrittäjä? Kevytyrittäjä on laskutuspalvelun kautta itsensä työllistävä henkilö. Tämä on monelle tuttua, mutta mitä on kevytyrittäjyys, mitä kevytyrittäjä…
Nyt rajaton määrä verkkokursseja

Nyt rajaton määrä verkkokursseja

“Oho!” – Uudistimme Pro-paketin sisällön Pro-paketin sisältö muuttui siten, että yhdellä kk-hinnalla voit nyt tehdä rajattomasti verkkokursseja! Tämän lisäksi laajensimme Pro-paketin sisältämään myös Verkkokauppa -paketti Maxin ja blogialustan. Eikä tässä vielä kaikki – Pro-pakettiin lisäsimme täysin uuden ominaisuuden, mikä mahdollistaa…
Kuuntele Kehoasi

Kuuntele Kehoasi

Oman kehon kuuntelu on iso kokonaisuus hyvinvoinnissa. Sain inspiraation verkkokauppani nimeen (KehonKieli) juurikin tästä aiheesta. Keho viestii meille kaiken aikaa sekä fyysisesti että psyykkisesti omasta voinnistaan. Kehoa tulisi kuunnella oman hyvinvoinnin takaamiseksi. Kehon ja mielen hyvinvointi on kaikista tärkeintä elämässä….
keltaisia krasseja

Luonto inspiroi

Luonto antaa virikkeitä taiteilijoille. Valokuvan sanoma riippuu kuvaajasta.
Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjä – toteuta verkkokurssi unelmasi

Kevytyrittäjyys lisääntyy Suomessa kovaa vauhtia. Kevytyrittäjä työllistää itsensä, mutta hänellä ei ole y-tunnusta, kuten yrittäjällä, vaan hän laskuttaa työnsä itse. Mikä on kevytyrittäjä? Kevytyrittäjä on laskutuspalvelun kautta itsensä työllistävä henkilö. Tämä on monelle tuttua, mutta mitä on kevytyrittäjyys, mitä kevytyrittäjä…
Nyt rajaton määrä verkkokursseja

Nyt rajaton määrä verkkokursseja

“Oho!” – Uudistimme Pro-paketin sisällön Pro-paketin sisältö muuttui siten, että yhdellä kk-hinnalla voit nyt tehdä rajattomasti verkkokursseja! Tämän lisäksi laajensimme Pro-paketin sisältämään myös Verkkokauppa -paketti Maxin ja blogialustan. Eikä tässä vielä kaikki – Pro-pakettiin lisäsimme täysin uuden ominaisuuden, mikä mahdollistaa…
Kuuntele Kehoasi

Kuuntele Kehoasi

Oman kehon kuuntelu on iso kokonaisuus hyvinvoinnissa. Sain inspiraation verkkokauppani nimeen (KehonKieli) juurikin tästä aiheesta. Keho viestii meille kaiken aikaa sekä fyysisesti että psyykkisesti omasta voinnistaan. Kehoa tulisi kuunnella oman hyvinvoinnin takaamiseksi. Kehon ja mielen hyvinvointi on kaikista tärkeintä elämässä….
keltaisia krasseja

Luonto inspiroi

Luonto antaa virikkeitä taiteilijoille. Valokuvan sanoma riippuu kuvaajasta.

Blogi – kuukausi

5 €

+ alv 24 %

Laskutetaan vuosittain

Unelmoitko oman blogin julkaisemisesta?

Aloita blogi jo tänään.

“Blogin aloittaminen oli yksinkertaista ja nopeaa. Helppokäyttöisyys motivoi tekemään uusia blogikirjoituksia!”

Kehonkieli

– Laura Heinonen, Kehonkieli

Miten saan lisää lukijoita blogiini?

Tässä vaiheessa sinulla on perusasiat selvillä jo melko hyvin. Olet omaksunut tekniset yksityiskohdat ja alkanut luoda sisältöä.

Kun aloittanut blogin sisällön luomisen, olet todennäköisesti siirtymässä seuraavaan bloggaamisen vaiheeseen, jossa alat ajatella:

“Hei, laitan kaiken tämän sisällön blogiini. Eikö olisi hienoa, jos ihmiset lukisivat sitä? “

No, tämä ei ole Strömsö.

Kun aloitat rakentaa blogia, jotkut ihmiset saattavat tulla lukemaan sitä, mutta luultavasti joudut tekemään hieman enemmän töitä liikenteen saamiseksi.

Joten nyt kun olet vasta aloittamassa, on hyvä miettiä miten voit saada liikennettä blogiisi?

Tässä on kaksi hyväksi todettua strategiaa:

 • Opettele hakukoneoptimoinnin perusteet ja käytä niitä sivustollasi ja blogissasi.
  • Verkkovalmentajat -sivusto ja blogit ovat jo valmiiksi teknisesti hakukoneoptimoituja, joten sinun ei tarvitse opiskella alan asiantuntijaksi
 • Aloita blogisi mainostaminen sosiaalisessa mediassa. Jotkut sosiaaliset verkostot, kuten Pinterest, voivat olla erityisen arvokkaita blogeille.

Unelmoitko oman blogin julkaisemisesta?

Verkkovalmentajien alustalla voit helposti perustaa oman blogin. Et tarvitse teknistä tietoa ja voit keskittyä siihen mistä todella nautit – bloggaamiseen