Todistuksen luominen

Todistuksen luominen on ensimmäinen askel todistusprosessissa. Luotuasi todistuksen, voit osoittaa sen kurssille tai tietovisaan.

Artikkeli opastaa sinua todistuksen luomisprosessin läpi.

Lisää uusi todistus

 1. Siirry kohtaan “Kurssialusta” > “Todistukset”
 2. Napsauta “Lisää uusi” -painiketta
Todistuksen luominen

Sinut ohjataan uudelle näytölle, jossa voit aloittaa todistuksen luomisen. Tässä on yleiskatsaus jokaisesta tietotyypistä, jotka voidaan lisätä todistukseesi.

Todistuksen luominen

Otsikko

Todistuksen otsikko on tarkoitettu vain sisäiseen käyttöön. Käyttäjät eivät näe tätä otsikkoa. Otsikon nimi näkyy pudotusvalikoissa, kun siirryt liittämään sitä kurssille tai tietovisaan. Muista nimetä se tunnistettavasti.

Kuvan avulla voit muokata todistuksesi tyyliä ja ulkonäköä.

 • TÄRKEÄÄ: Sinun on käytettävä .jpg-kuvia, joiden koko on enintään 1 Mt. Tämä pitää myös latausajan minimissä.
 • Kuvasi koon tulee vastata sivun kokoa ja suuntausta (katso alla). Esimerkiksi jos käytät 11″ (tuuman) x 8,5″ (tuuman) US Letter -kokoa vaakasuunnassa, kuvan on vastattava näitä mittoja. Jos haluat, että todistukset näyttävät hyvältä myös tulostettaessa, käytä tulostaessa vähintään 300 dpi:n resoluutiota.
 • Voit sisällyttää tekstiä osaksi kuvaa. Tekstin sisällyttämiselle ei ole rajoituksia, mutta muista, että se näkyy kaikissa todistuksissa kaikille käyttäjille. Kuvan teksti ei ole dynaaminen, eikä sitä voida mukauttaa kullekin käyttäjälle.

Kuvan lisääminen:

 1. Napsauta “Aseta artikkelikuva” -linkkiä oikealla sivupalkissa
 2. Valitse kuva mediakirjastosta tai lataa uusi
 3. Napsauta “Aseta artikkelikuva” -painiketta

Kuvan luominen

Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi kuvan luonti- tai muokkausohjelmaa, palkata suunnittelijan tai käyttää kuvia kuvapankeista (tarkista lisenssi varmistaaksesi, että sinulla on lupa). Tässä on muutama ehdotus:

 • Canva antaa sinun käyttää ilmaiseksi valmiita malleja ja muokata niitä. Pieniä päivityksiä on saatavana erittäin edullisesti.
 • Envato Elements on premium-kuvapankki, jossa on paljon valmiita todistustuspohjia.
 • Creative Market on toinen premium-markkinapaikka, josta löydät todistuspohjia sekä kuvia omien tuotteiden tekemistä varten.
 • Adobe’s Creative Cloud on vaihtoehto syvemmin suunnitteluun perehtyneille käyttäjille tai niille, jotka ovat perehtyneet suunnitteluohjelmistoihin (Photoshop, Illustrator, InDesign jne.). Vaatii maksullisen jäsenyyden.

Sisältö

Todistuksen sisältö koostuu pääosin dynaamista kentistä, jotka luodaan jokaiselle käyttäjälle, jolle myönnetään todistus. Esimerkiksi:

 • Käyttäjän nimi
 • Kurssin nimi
 • Valmistumispäivämäärä
 • …jne.

Tämän tyyppiset dynaamiset kentät lisätään lyhytkoodeilla. Tutustu kokonaiseen artikkeliin, joka on omistettu todistusten lyhytkoodeille →  Todistusten lyhytkoodit täällä →

Kun lisäät todistukseen sisältöä, sinun on käytettävä jonkin verran HTML- ja CSS -koodia luodaksesi halutun asettelun (yleinen asettelu, etäisyys, koko jne). Esittelemme alla joitain yleisiä asetteluita ja miten saat aikaan erilaisia malleja.

Väli pystysuunnassa

Voit halutessasi lisätä kurssin otsikon todistuksen yläosaan, käyttäjän nimen keskelle, kentän loppuosaan jne. Yksi parhaimmista tavoista hallita pystysuuntaista etäisyyttä ja siirtää sisältöä ylös tai alas todistuksella, on käyttää line-height koodia.

Kun haluat lisätä tyhjää tilaa pystysuunnassa, voit käyttää seuraavaa koodia:

<p style="line-height:20px;"></p>

Tämä lisäisi 20 pikseliä pystysuuntaista tilaa. Voit muuttaa 20px toiseen arvoon. Koska lopullisessa todistuksessamme käytetään senttimetriä eikä pikseliä, sinun on leikittävä tällä arvolla halutun tuloksen saavuttamiseksi. (katso alla todistusten esikatselu)

Voit lisätä todistukseen niin monta tällaista väliä kuin tarvitset.

Vaakaväli (sisennys)

On muutamia tapoja luoda tilaa vaakasuuntassa.

Jos haluat keskittää tekstin todistuksen keskelle, voit käyttää text-align:center;koodia. Tässä on esimerkki käyttäjän etunimestä, keskitettynä vaakatasossa:

<p style="text-align:center;">[usermeta field="first_name"]</p>

Oletusarvon mukaan kaikki teksti kohdistetaan todistuksen vasempaan reunaan (oikea reuna RTL-kielille). Jos haluat sisennyksen, voit käyttää text-indent ominaisuutta. Tässä on esimerkki kurssin valmistumispäivämäärästä, joka siirretään pystysuunnassa sivun alaosaa kohti, sitten sisennetään, jotta se saadaan siirtymään oikeaan reunaan.

<p style="line-height:150px;"></p>
<p style="text-indent:200px;">[courseinfo show="completed_on" format="F j, Y"]</p>

Sinun täytyy säätää 150px ja 200px arvot vastaamaan todistuksen kuvaa.

Fonttikoko

Voit myös säätää minkä tahansa tekstin fonttikokoa. Oletetaan, että haluaisit käyttäjän etunimen ja sukunimen olevan melko suuria (30px), sitten tulisi pieni pystysuuntainen väli (10px) ja sitten tulisi kurssin otsikko vähän pienempänä kuin nimi (20px), voisit tehdä näin:

<p style="font-size:30px;">[usermeta field="first_name"] [usermeta field="last_name"]</p>
<p style="line-height:10px;"></p>
<p style="font-size:20px;">[courseinfo show="course_title"]</p>

Kirjasinperhe

Eri tietokoneet on esiasennettu eri kirjasimilla. Joillakin käyttäjillä on fontti asennettuna, toisilla ehkä ei. Joten mukautettujen fonttien käyttäminen todistusten luomisessa ei ole kovin joustavaa. Voit kuitenkin vaihtaa serif- ja sans-serif-fonttien välillä, koska molempien pitäisi toimia suurimmalla osalla käyttäjistä. Tässä on esimerkki yleisestä serif-fontista:

<p style="font-family:serif;"></p>

Väri

Voit säätää minkä tahansa tekstin väriä todistuksessa. Jos kuvassasi on tumma tausta, voit käyttää color ominaisuutta muuttaaksesi tekstisi valkoiseksi.

<p style="color:#ffffff;"></p>

Voit yhdistää useita ominaisuuksia samanaikaisesti. Jos haluaisit sisentää käyttäjän etu- ja sukunimen, säätää fontin kokoa ja muuttaa värin punaiseksi, se näyttäisi tältä:

<p style="text-indent:20px;font-size:30px;color:red;">[usermeta field="first_name"] [usermeta field="last_name"]</p>

Todistusasetukset

Todistukselle on vielä muutamia lisävaihtoehtoja.

PDF-sivun koko

Valitse seuraavista vaihtoehdoista:

 • US letter (oletus): 8.5″ x 11″
 • A4: 8.3″ x 11.7″

PDF-sivun suunta

Valitse seuraavista vaihtoehdoista:

 • Maisema (oletus): leveys on suurempi kuin korkeus
 • Muotokuva: korkeus on leveyttä suurempi

Todistuksen tiedostomuoto

Kun käyttäjä ansaitsee todistuksen joko suorittamalla kurssin tai ylittämällä tietovisan todistuskynnyksen, hän voi ladata todistuksen PDF-muodossa. Kaikki todistukset toimitetaan .pdf -tiedostona.

Kun käyttäjä napsauttaa painiketta saadakseen todistuksen, jotkut selaimet avaavat PDF-tiedoston selaimessa ja toiset saattavat ladata tiedoston käyttäjän tietokoneelle. Mikä tahansa käyttäjän selaimen oletuskäyttäytyminen on, todistukset käyttäytyvät samoin.

Todistuksen esikatselu

Ennen kuin lisäät todistuksen kurssille tai tietovisaan, haluat esikatsella sitä, jotta näet miltä se näyttää. Voit luoda nopean testivisan, jota käytetään vain todistuksen esikatseluun.

 1. Luo todistus ja napsauta “Julkaise”
 2. Siirry sitten kohtaan “Kurssialusta” > “Tietovisat”
 3. Luo uusi tietovisa napsauttamalla “Lisää uusi”
 4. Anna tietovisalle otsikko
 5. Valitse “Asetukset”-välilehdessä kohta “Tietovisa todistus” ja valitse valikosta todistus, jota haluat esikatsella
 6. Lisää tietovisaan yhden valinnan kysymys selvällä oikealla vastauksella
 7. Julkaise tietovisa
 8. Avaa tietokilpailu uudessa välilehdessä
 9. Valitse oikea vastaus ja napsauta “Valmis tietovisa”
 10. Napsauta “Tulosta todistus” -painiketta

Vaihtoehtoisesti voit luoda testikurssin, jossa on vain yksi oppitunti. Sitten merkitset oppitunnin suoritetuksi ja pystyt tarkastelemaan todistustasi tällä tavalla.

Tämä avaa todistuksen uudessa välilehdessä, jotta voit esikatsella sitä. Pidä tämä välilehti auki, sillä muokatessasi todistusta, saat muutokset heti näkyviin päivittämällä tämän sivun.

Huom.
Älä unohda poistaa tätä tietovisaa (tai kurssia), kun todistuksen testaus on valmis.

Video-opas

Tässä on esimerkkivideo, joka näyttää kuinka luoda kuva Canvan avulla, määrittää todistus kurssille ja lisätä muutama dynaaminen tekstikenttä todistuksen viimeistelemiseksi.

Malta vielä hetki – tähän on tulossa esimerkkivideo