1 1

Kynsikoulu

Nykyinen tila
Ei ilmoittauduttu
Hinta
24,90 €
Aloitetaan

Suurin osa koirien kynsienleikkauspelosta johtuu siitä, että kynsi on leikattu joskus vahingossa liian lyhyeksi ja omistaja on säikähtänyt. Syntyy pieni tai isompi härdelli, kun vuotoa aletaan tyrehdyttämään. Koiraa on kenties lohduteltu ja siltä on pyydelty anteeksi. Kokemus on todellakin koiralle mieleenpainuva. 

416228819 1577731646315191 3224543857539860939 n

Trimmaamossa käy kolmenlaisia kynsiasiakkaita. 

  1. omistaja pelkää leikata kynsiä
  2. koira pelkää kynsien leikkausta
  3. omistaja luulee, että koira pelkää kynsien leikkausta. Todellisuudessa omistaja jännittää/pelkää ja jännitys tarttuu koiraan. 

Jos ongelmana on omistajan jännitys, olet oikeassa paikassa.  Syitä jännitykseen on monia:

“Leikkasin kerran liian lyhyeksi, enkä uskalla enää leikata / koira ei anna leikata”.

“En uskalla leikata koirani kynsiä, koska ne ovat mustat”

“Koira jännittää kynsien leikkausta. Ja minäkin jännitän sitä.”

“Koirani ei tykkää kynsien leikkauksesta”.

“En tiedä kuinka paljon kynttä voi leikata”.

Kuulostaako tutulta?

Suurin osa asiakkaitteni kysymyksistä koskee koiran kynsiä. Oliko ne liian pitkät? Kuinka usein ne pitäisi leikata? Mitä jos niitä ei leikkaa tarpeeksi/tarpeeksi usein? Kuinka paljon on tarpeeksi?

Tämän kaiken, mutta ennen muuta miten ne kynnet leikataan ja hiotaan, opit kynsikoulussa. 

Mitä opit kynsikoulussa?

Mitä jos sinun ei tarvitsisikaan jännittää kynsien leikkausta? Jos sinun ei tarvitsisi varailla aikoja eläinlääkäriin tai trimmaajalle joka kuukausi, hankkiutua paikalle ja maksaa satoja euroja vuodessa kynsien leikkauksesta? Jos kynsien leikkaus kävisi noin viidessä minuutissa oman kodin rauhassa, ilman suurempaa urheilujuhlan tuntua?

Kynsikoulussa opit, miten koiran kynnet leikataan. Tiedät tarkkaan, kuinka paljon on sopivasti. Opit leikkaamaan kynnet niin, ettei kynnen ydin lähde kasvamaan kynnen mukana. 

Opetamme myös miten kynnet hiotaan, mitä tehdään jos leikkaat vahingossa liian lyhyeksi, millaiset on hyvät välineet, millaiset on hyvät ergonomiset otteet ja lyhyen katsauksen kynnen ja tassun anatomiaan. 

Jos kaikki muu kuin itse kynnen leikkaus on hanskassa, voit hypätä suoraan osioon “kynsien leikkaaminen”. Jos olet utelias tietämään enemmän, etene oppitunteja järjestyksessä. 

Kynsikoulu on tarkoituksella tehty tiiviiseen muotoon. Tämän verkkokurssin jaksat käydä alusta loppuun. 

416169373 917611526707928 8057816438040904821 n

Sopiiko kynsikoulu minulle?

Kynsikoulu soveltuu hyvin kaikille koiranomistajille ja eläintenhoitajille, jotka jännittävät koiran kynsien leikkausta. Hyödyt kurssista siinäkin tapauksessa, että koirasi jännittää kynsien leikkausta. Koirat nimittäin lukevat meidän tunnetilojamme kuin avointa kirjaa, ja jännitys tarttuu omistajasta koiraan. 

Jos koirallasi on voimakas pelkoehdollistuminen kynsien leikkaukseen, tämä kurssi ei ole oikea paikka. Tällöin koira tarvitsee uudelleen koulutusta; siedätystä ja vastaehdollistamista, mahdollisesti myös eläinlääkärin apua. 

Jos koirasi ei ole tottunut kynsien leikkaukseen, hyödyt tästä kurssista. On tärkeää että edes toinen tietää mitä ja  miten kuuluu tehdä. Koirankoulutuskurssi tämä ei ole, siihen tarkoitukseen löytyy paljon muita kursseja.  

Jos tarvitset pikemminkin neuvoja siihen, miten koira opetetaan tai totutetaan kynsien leikkaukseen, tämä kurssi ei ole sinua varten.

Mitä hyötyä kurssista saan?

Sinun ei tarvitse sopia aikaa eläinlääkäriin tai trimmaajalle, hankkiutua paikalle sovittuna aikana ja jännitttää miten koirasi käyttäytyy. Sinun ei tarvitse maksaa kuukausittain siitä, että joku leikkaa koirasi kynnet.

Suoriudut koiran kynsien leikkuusta noin viidessä minuutissa oman kotisi rauhassa. Jos koirasi kaipaa uudelleen koulutusta, kannattaa asiaan paneutua kynsi tai tassu kerrallaan. Muuten käy rohkeasti hommiin.

Sinun ei tarvitse enää miettiä leikkaatko kynsiä tarpeeksi tai liikaa.

Entä jos…

416180933 1470339477229439 3076575474824648767 n

Entä jos minä en opikaan leikkaamaan koiran kynsiä? 

Kynsien leikkaus ei ole arvaruustiedettä. Olet ehkä leikannut lastesi kynnet. Mahdollisesti olet aiemmin leikannut koirasi kynnet, mutta on tullut mutkia matkaan. Kynsikoulussa näytämme tarkasti vaihe vaiheelta, miten kynsi leikataan ja miten katsotaan, paljonko kynttä voi leikata. 

Entä  jos kuitenkin sattuu vahinko?

Opit kurssilla myös miten menetellä vahingon sattuessa. Muista kuitenkin tämä:  teeskentele rauhallista ja hengitä rauhallisesti. Ole kuin et huomaisikaan. Tyrehdytyshommiin ehtii vähän päästä. Koira luultavasti unohtaa koko jutun, kunhan et itse panikoidu. 

Entä jos koirani ei anna  leikata kynsiä?

Jos koira ei anna leikata kynsiä, voi kyseessä olla pelko. Toisaalta et ehkä ole tiennyt mitä taitoja koira tarvitsee kynnen leikkauksessa. Palaa koulutuksessa taaksepäin. Opeta jalan nosto ja ylhäällä pitely. Palkkaa rennosta jalasta.

Naksu on nopeampi sanallista kehua, joten sen opettaminen koiralle helpottaa monesti koulutusta. Aluksi kannattaa palkata joka kynnestä. Koulutukseen on useita erilaisia menetelmiä. Joka tapauksessa on hyvä oppimisen kannalta, jos omistaja on rento kynsiä leikatessaan ja koiraa kouluttaessaan. 

Voimakas pelkoehdollistuminen vaatii jo ammattikouluttajan ja mahdollisesti eläinlääkärin apua.

Kouluttajasta

Olen toiminut trimmaajana vuodesta 2017. Minulla käy n. 900 trimmausasiakasta /vuosi. Lisäksi pelkkiä kynsienleikkauksia teen arviolta 300 vuodessa. Leikkaan siis yli 11 000 kynttä vuodessa (+ omilta koirilta minimissään joka toinen viikko). Asiakkaita, joilta en saa kynsiä leikattua käy ehkä 1-2 vuodessa. Joskus koiran pelko on niin voimakasta, että minun on pakko kieltäytyä – tilanne olisi liian epäreilu koiralle.

Miksi kuitenkin karkeasti onnistun leikkaamaan koiran kynnet 1200 kertaa vuodessa? Vastaus on, että minua ei pelota. Koirat lukevat meitä ihmisiä kuin avointa kirjaa. Ja vaikka vahinkojakin sattuu joskus, koira ei useinmiten muista sitä seuraavalla kerralla. Toinen syy on, että tilanne on ihan erilainen kuin mihin koira on tottunut. Rutiinin muuttaminen voi helpottaa tilannetta ratkaisevasti.

Eläintenkouluttajana tarjoan myös kynsienleikkauskoulusta koirille.

Videolla vielä kouluttajan ajatuksia kynsikoulusta. Tervetuloa mukaan!