4 syyta kirjoittaa blogi

Miksi verkkokaupallasi pitäisi olla blogi?

Nykyään näet blogiviestejä kaikkialla: Facebookissa, Twitterissä ja Google -hauissa. Kilpailijasi julkaisevat säännöllisesti uusia artikkeleita ja alat miettiä, että pitäisikö sinunkin.

Mutta saatat myös ihmetellä, miksi bloggaaminen on niin yleinen käytäntö. Miten blogin aloittaminen voisi hyödyttää verkkokauppaasi ja olisiko kirjoittamiseen käytetty aika investoinnin arvoinen?

Blogin lisäämisellä verkkokauppasi sivustolle voi olla monia myönteisiä tuloksia ja monille yrityksille blogin lisäämisen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Blogit voivat parantaa verkkokauppasi näkyvyyttä hakukoneiden sijoituksissa, houkutella uutta liikennettä verkkokauppaasi ja auttaa yritystäsi vahvistumaan toimialasi asiantuntijana.

Tarvitsetko lisätietoja? Jatka lukemista neljästä tärkeimmästä syystä, miksi verkkokauppasi tarvitsee blogia sekä lyhyen oppaan blogin aloittamisesta yrityksellesi.

mista aiheesta kirjoittaa blogi

Mistä verkkokauppasi blogissa pitäisi kirjoittaa?

Yksi ensimmäisistä vaiheista blogin lisäämiseksi verkkokauppasivustollesi on päättää aihe.

Kun päätät keskittyä blogiisi, sinun tulee etsiä aihe, joka täyttää kaksi päävaatimusta: Sen pitäisi liittyä yritykseesi ja sen pitäisi olla aihe, jota etsitään usein verkossa.

Valitse yritykseesi liittyvä aihe

Blogillesi valitsemasi aiheen tulee liittyä luonnollisesti yritykseesi. Jos esimerkiksi verkkokauppasi myy verkkokursseja esimerkiksi koiran omistajille, blogisi voi koskea koiran kanssa harrastamista tai koiran hoitoa. Jos olet riippumaton kiinteistönvälittäjä, blogisi voi antaa askel askeleelta ohjeita asuntojen ostamiseen ja myymiseen.

On tärkeää, että blogisi liittyy selvästi yritykseesi, koska se auttaa sinua houkuttelemaan lukijoita, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamistasi tuotteista ja palveluista.

Valitse aihe, joka houkuttelee liikennettä

Ei ole mitään järkeä kirjoittaa blogiviestejä, joista kukaan ei ole kiinnostunut. Käytä SEMrushin ja Googlen avainsanojen suunnittelijan kaltaisia ​​työkaluja nähdäksesi, ovatko ihmiset kiinnostuneita harkitsemistasi aiheista. Etsi aiheita, joilla on kohtuullinen määrä hakuja, mutta jotka eivät ole hirveän kilpailtuja. Mitä kilpaillumpi aihe, sitä vaikeampi se on saada näkyviin hauissa.

Kuinka lisätä blogi verkkokauppaasi

Tässä vaiheessa on selvää, miksi sinun pitäisi perustaa blogi, mutta et ehkä tiedä miten aloittaa. Onneksi nykyään on suhteellisen helppoa lisätä blogi verkkokauppaasi. Tässä on vaiheet, jotka sinun on suoritettava asennuksen aloittamiseksi:

1. Tutki kilpailijoidesi blogeja

Ennen kuin luot blogisi, käytä noin tunti aikaa käydäksesi läpi kilpailijoiden blogeja. Katso, kuinka pitkiä heidän viestinsä ovat, tarkastele heidän liikennettä ja käytä työkaluja, kuten SEMrush, määrittämään, mihin avainsanoihin he kohdistavat.

Kun tutkit kilpailua, kysy itseltäsi, mitä he tekevät hyvin ja miten he voivat parantaa. Tavoitteesi on luoda blogi, joka palvelee lukijoitasi kilpailijoita paremmin.

2. Tunnista yleisösi

Tämä vaikuttaa melko ilmeiseltä askeleelta, mutta se on sanottava: Varmista, että kirjoittamasi sisältö on sellaista sisältöä, jonka asiakkaat haluavat lukea.

Ennen kuin laitat kynän paperille (tai sormet näppäimistölle), harkitse hetken ajan verkkokauppasi kohderyhmää. Markkinoitko nuorille ammattilaisille? Lukio-opiskelijat? Asunnonomistajat? Ruokaravintolat? Kirjoita kaikki sanat, joita voit ajatella kuvaamaan asiakkaita. Nämä ihmiset ovat yleisösi.

Harkitse seuraavaksi, millaista sisältöä yleisösi haluaa lukea. Varmista, että jokainen julkaisemasi artikkeli kiinnostaa tätä tiettyä ihmisryhmää. Viestit voivat olla joko viihdyttäviä tai informatiivisia. Niiden on vain herätettävä lukijoidenne kiinnostus.

3. Valitse blogialusta

Jos sinulla on jo verkkosivusto, nyt on aika selvittää, miten voit lisätä blogin. On mahdollista, että sivustosi rakentaja tarjoaa jo blogitoimintoja ja sinun on vain otettava ne käyttöön! Muissa tapauksissa sinun on ehkä lisättävä blogi lisäosan tai laajennuksen kautta.

Jos sinulla ei vielä ole verkkosivustoa, kannattaa tutustua käytettävissä oleviin blogialustoihin ja verkkosivustojen rakentajiin. Blogialustoja ovat WordPress, Blogger ja Drupal. Näiden alustojen avulla voit luoda erittäin yksinkertaisen blogin nopeasti ja muokata työkaluja muokataksesi sivustoa paremmin yrityksesi tarpeisiin.

Toisaalta, jos aiot käyttää sivustoasi enemmän kuin vain bloggaamiseen (esimerkiksi haluat lisätä verkkokaupan), sinun kannattaa etsiä kattavampia verkkosivustojen rakentajia. Joillakin palvelujen tarjoajilla, kuten Verkkovalmentajat, on blogityökalut jo sisäänrakennettu ohjelmistoon.

4. Aloita kirjoittaminen

Kun blogi on lisätty verkkosivustoosi, on aika kirjoittaa. Tunnista joitakin avainsanoja, joihin voit keskittyä ja kirjoita muutama artikkeli käyttämällä runsaasti otsikoita ja alaotsikoita. HubSpotin tutkimuksen mukaan, jotta saat parhaan tuloksen hakukoneoptimoinnille, sinun tulee kirjoittaa noin 2100-2 400 sanaa jokaiseen viestiin. Jatka lukemista saadaksesi vinkkejä upean sisällön kirjoittamiseen sivustollesi.

Tiesitkö, että Verkkovalmentajien asiakkaana saat blogialustan käyttöösi ilman lisäkustannuksia!

1. Verkkovalmentajien bloggausalustalla sinun on helppoa aloittaa bloggaaminen.

  • Sinun ei tarvitse asentaa mitään.
  • Saat käyttöösi valmiiksi rakennetut visuaalisesti näyttävät templaatit, joiden päälle on helppoa aloittaa blogin kirjoittaminen.
  • Sinulla on mahdollisuus lisätä uusia ominaisuuksia, Google Analytics, Facebook-pikseli ja linkit sosiaaliseen mediaasi.
  • Blogisi optimoidaan automaattisesti hakukoneille, mikä tarkoittaa, että se sijoittuu korkeammalle hakutuloksissa.
  • Jos sinusta on helppoa käyttää tietokonetta ja selata Internetiä, sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia perustaa omaa blogia. Erityistä teknistä tietämystä ei tarvita.

2. Onko blogin perustaminen kallista? Ei ole. Verkkokurssipakettien tilaajille (Starter, Basic, Pro, KevytYrittäjä) ja verkkokauppapakettien tilaajille (Mini ja Maxi) se on ilmaista!

Jos et ole vielä tilannut verkkokurssi- tai verkkokauppapaketteja, voit silti perustaa blogin todella edullisesti. Lue lisää.

parhaat vinkit kirjoittaa blogi

Parhaat blogivinkit yrityksille

Saadaksesi suurimman hyödyn bloggaamispyrkimyksistäsi, sinun on noudatettava muutamia perussääntöjä. Tässä on parhaat vinkit, jotka kannattaa pitää mielessä, kun kirjoitat viestejä uuteen blogiisi.

Aseta tavoitteet blogillesi

Yritykset asettavat usein tiettyjä tavoitteita blogeilleen. Voit käyttää blogiasi uskottavuuden lisäämiseen, sivustollesi liikenteen houkuttelemiseen tai sähköpostilistan luomiseen. Mieti hetki ja aseta jokin tietty tavoite (tai kaksi) blogillesi. Tämä auttaa sinua hyödyntämään blogiasi yrityksesi hyväksi.

Kun olet päättänyt tavoitteesta, luo toimintakehotus sen saavuttamiseksi. Voit esimerkiksi luoda ponnahdusikkunan, jossa pyydetään lukijoita tilaamaan uutiskirje. Tai jos tavoitteesi on houkutella lukijoita verkkokauppaasi, voit sisällyttää linkkejä tuotteisiisi blogissasi ja mainostaa tuotteitasi sivupalkissa.

Keskity avainsanoihin

Hakukoneoptimoinnissa (SEO, Search Engine Optimization) on paljon opittavaa ja avainsanat ovat vain yksi pieni osa SEO: ta. Kun tunnet olosi mukavaksi blogin pitämisessä, sinun pitäisi alkaa yrittää toteuttaa muutamia SEO -strategioita. Yksi strategioista, joita sinun tulisi tutkia, on avainsanojen optimointi.

Kun suunnittelet viestejäsi, käytä jonkin aikaa etsiäksesi avainsanoja, jotka saavat kunnollisen näkyvyyden, mutta eivät ole liian kilpailtuja. Suosittelemme käyttämään työkaluja, kuten SEMrush ja Google Keyword Planner, tunnistamaan avainsanat ennen kirjoittamista.

Suosittelemme myös, että haet neuvoja SEO -asiantuntijoilta, kuten Neil Patelilta. SEO on suuri haaste ja se vaatii paljon opiskelua!

Käytä visuaalisuutta

Visualisuuden lisääminen blogiviesteihisi (kuvat, infografiat, videot ja kuvakaappaukset) voi vaikuttaa suuresti blogisi suorituskykyyn.

Olemme nähneet sosiaalisen median todisteita siitä, että visuaalisuuden käyttäminen viestin sisällä voi parantaa merkittävästi sitoutumisastetta. WebDamin tietojen mukaan kuvia sisältävät viestit sitoutuvat 650% enemmän kuin pelkkää tekstiä sisältävät viestit. Joten etsi ilmaista arkistokuvaa Unsplashin kaltaisilta sivustoilta, ota omia valokuviasi ja kokeile videon luomista! Tee kaikkesi saadaksesi sivustosi lukijat visuaalisesti mukaan.

Käytä otsikoita ja alaotsikoita

Yksi loistava tapa auttaa hakukoneoptimointia ja samalla parantaa käyttäjäkokemusta on hajottaa kirjoitettu teksti otsikoiden ja alaotsikoiden avulla.

WebDamin tietojen mukaan 81% lukijoista selaa verkkosisältöä sen sijaan, että lukisi sitä sanasta sanaan. Sisällön jakaminen otsikoihin ja alaotsikoihin auttaa lukijoita löytämään etsimänsä tiedot nopeasti.

Lisäksi Google tunnistaa sivustosi sisällön otsikoilla (H1, H2, H3 jne.). Nämä otsikot osoittavat Googlelle, että otat huomioon lukijan tavoitteen, mikä saa todennäköisemmin sivustosi näkymään korkealla hakutuloksissa.

Seuraa blogisi tehokkuutta

On hyvä seurata blogisi suorituskykyä edistymisen aikana. Tarkista säännöllisesti Google Analyticsista ja muista raportointityökaluista, mitkä blogiviestisi toimivat hyvin ja mitkä huonosti. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan, mikä toimii ja mikä ei.

Verkkovalmentajien blogialustalla voit helposti lisätä Google Analyticsin tai Facebook pikselin blogiisi. Lue lisää Facebook-pikselistä.

Aloittaminen

Uuden projektin aloittaminen voi tuntua aluksi ylivoimaiselta. Mutta kehotan sinua aloittamaan blogin kirjoittamisen mieluummin aiemmin kuin myöhemmin. Todennäköisesti kestää jonkin aikaa löytää aiheita, jotka toimivat hyvin hakutuloksissa, mutta se on vaivan arvoista!

Joten tuumasta toimeen ja lisää blogi yrityksesi sivustoon. Kirjoita muutama viesti, seuraa suoritustasi ja katso, miten blogi voi hyödyttää yritystäsi.

Yleisösi odottaa.

Jos olet jo Verkkovalmentaja mene Verkkokaupan hallintapaneeliin -> Blogi ja lähetä kysytyt tiedot lomakkeella. Blogialusta on sinulle ilmainen.

Jos et ole Verkkovalmentaja ja haluat pelkän blogialustan käyttöön niin tee tilaus.

Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua ymmärtämään miksi sinun kannattaa aloittaa blogin kirjoittaminen ja sait enemmän ymmärrystä, mitä rahan arvoisia etuja saat valitessasi Verkkovalmentajat verkkokurssialustaksesi. Jos pidit artikkelista, tilaa uutiskirjeemme saadaksesi ensimmäisenä kuulla lisää kuinka voit hyötyä Verkkovalmentajat-palvelusta. Löydät meidät myös Facebookista.

Joko luit artikkelimme Nyt rajaton määrä verkkokursseja?

Tilaa uutiskirje

Verkkovalmentajat

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita