Oma Learndash verkkokurssisivusto

Oma Learndash verkkokurssisivusto

Meiltä on kysytty lukuisia kertoja seuraavanlaisia kysymyksiä, kuten “Voimmeko saada verkkokurssialustan omalle domainille?”, “Meillä on sensitiivistä asiakasdataa, joten onko mahdollista saada täydellinen kontrolli asiakasdataan?”, “Onko mahdollista rakentaa kurssialustan integraatio meidän omaan järjestelmään?”.

Syitä omaan verkkokurssialustaan on monia, esimerkiksi asiakasyritys haluaa verkkokurssialustan, mutta ei sallisi ylläpitäjäksi muita kuin oman yrityksen edustajia sensitiivisen asiakasdatan vuoksi, asiakasyritys haluaa rakentaa oman brändin ja ilmeen näköisen koulutusalustan henkilökunnalleen, jne.

Nyt tämä kaikki on mahdollista ikioman verkkokurssialustan avulla. Olemme lisäänneet tarjontaan mahdollisuuden tilata räätälöity verkkokurssialusta. Ikioman verkkokurssi-sivuston teettämällä saat luotua omannäköisesi kokonaisuuden, joka tukee omaa brändiäsi ja viestintääsi. 

Oma verkkokurssialusta sopii erinomaisesti yrityksille tai yhteisöille, jotka

 • haluavat kouluttaa omaa henkilökuntaansa
 • myyvät verkkokoulutuksia toisille yrityksille / yksityishenkilöille tai
 • myyvät tuotteita, joihin liittyy käyttöönottokoulutus.
Learndash verkkokurssialusta

Ikioma

LearnDash verkkokurssisivusto

Hyödyntämällä tietosi, taitosi, osaamisesi ja kokemuksesi verkkokurssien muodossa, voit tienata jatkuvaa passiivista tuloa.

Mitä saat, kun tilaat ikioman verkkokurssisivuston?

Haluamme tarjota toimintanne tueksi ammattitasoiset kotisivut. Voit valita ammattigraafikon toteuttaman ulkoasun tai käyttäen valmista pohjaa:

A) Omalla visuaalisella ilmeellä (designilla) kiinteään hintaan

TAI

B) Käyttäen demosivuston ulkoasua, jossa perusulkoasu asetteluineen on sama, mutta logo, sisältöosiot, tekstit, otsikot, värit, kuvat ja fontit ovat vaihdettavissa.

Sisältää:

 • Oma verkkotunnus (domain) .fi tai .com päätteellä tietoturvaratkaisuineen
  • Sisältää sähköpostin
 • Wordpress sisällönhallintajärjestelmä
 • Suomen- tai englanninkielinen LearnDash-verkkokurssialusta ohjeineen
 • Sivuston maksimilaajuus (*) etusivupohja + 4 muuta sivupohjaa
  • Etusivu
  • Kurssivalikoima
  • Verkkokurssipohja
  • Tietoa meistä sivu
  • Yhteydenottolomake
 • WooCommerce integroituna suomalaiseen Paytrail.com -verkkomaksupalveluun
 • Sivuston konfigurointi hakukoneita varten
 • Tarvittavat optimointi-, tietoturva- ja varmuuskopiointiohjelmat

(*) Koskee suunniteltuja sivuja – voit lisätä sivuja rajattomasti luovutuksen jälkeen.

Oma design (vaihtoehto A)

Oman designin tekemiseen käytämme yhteistyökumppania, ammattigraafikkoa.

Oma design sisältää:

 • Toivomusten kartoitus
 • luonnos etusivusta .jpg tai pdf tiedostomuotona (tarvittaessa konsepti / mockup)
 • palaute ensimmäisestä luonnoksesta
 • luonnokset muista sivuista 
 • palaute luonnoksista
 • 1 korjauskierros / sivu
 • tarvittavat ikonit ja sivustoon sopivat kuvat

Huom. Asiakas toimittaa sivujen tekstit ja kuvat (molemmat vaihtoehdot A ja B). Sivujen visuaalinen ilme voidaan toteuttaa kuvitteellisilla teksteillä ja graafikon valitsemilla kuvilla, mutta paras lopputulos tulee kun toimitat tekstit ja haluamasi kuvat jo sunnitteluvaiheessa.

Jos tarvitset graafikon suunnitteleman logopaketin niin sekin onnistuu (ei kuulu perushintaan).

Alla kerrotaan yksityiskohtaisemmin perushintaan sisältyvät vaiheet. Jos haluat laajemman ja enemmän toiminnallisuuksia sisältävän sivuston, kerro tarpeesi meille niin teemme sinulle tarjouksen. Kerromme myös, jos jokin toivomasi ominaisuus ei ole mielestämme järkevästi ja kustannustehokkaasti toteutettavissa.

Verkkotunnus ja CDN

Ensimmäinen konkreettinen vaihe on verkkotunnus (domain) -nimen valinta ja perustaminen, sillä ikiomaa verkkokurssisivustoa varten perustetaan oma verkkotunnus. (Jos sinulla on jo verkkotunnus niin voimme ottaa sen käyttöön).

Mikä on verkkotunnus?

Verkkotunnus eli domain on osoite internetissä. Verkkotunnus koostuu ylemmän tason verkkotunnuksesta, kuten .fi tai .com ja toisen tason verkkotunnuksesta, kuten verkkovalmentajat. Näin muodostuu kokonainen verkkotunnus, esimerkiksi verkkovalmentajat.fi

Verkkotunnuksesta voidaan muodostaa URL-osoite lisäämällä sen eteen https:// -liite, esimerkiksi https://www.verkkovalmentajat.fi.

Alussa valitset vapaan verkkotunnuksen nimen, jonka jälkeen huolehdimme sen rekisteröinnin. Hintaan kuuluu domain-rekisteröinti ja maksut vuodeksi. Verkkotunnus on verkko-osoitteesi ja se kannattaa harkita tarkkaan.

Asennamme sivustolle SSL-sertifikaatin, joka mahdollistaa suojatun https-yhteyden käyttämisen sivustolla. Suojattu yhteys parantaa sivuston käyttäjien tietoturvaa ja antaa luotettavan kuvan sivustosta. Lisäksi salattu sivusto saa positiivista nostetta Googlen hakutuloksissa.

Liitämme verkkotunnuksen maailmanlaajuisen Cloudflare sisältöverkkoon (CDN) ja teemme tarvittavat konfiguroinnit.

Mikä on Cloudflare?

Cloudflare on verkon suorituskykyyn ja turvallisuuteen erikoistunut yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Sillä on yli 175 datakeskusta ympäri maailmaa, Suomen datakeskus sijaitsee Helsingissä.

Käytännössä Cloudflare nopeuttaa sivuja kansainvälisen sisällönjakoverkostonsa avulla. Se mahdollistaa sivuston sisällön tarjoamisen mahdollisimman lähellä sivuston kävijää. Cloudflare tarjoaa sivustolle myös parempaa turvallisuutta ja suojaa erilaisia hyökkäyksiä sekä roskaliikennettä vastaan.

WordPress

Asennamme sivustolle WordPressin, jonka päälle sivusto rakennetaan.

Mikä on WordPress?

40% maailman verkkosivustoista on tehty WordPress-ohjelmistolla. Suosio perustuu WordPressin ylivoimaiseen helppokäyttöisyyteen, ulkoasun vapaaseen muotoiluun ja sivuston laajennettavuuteen.

LearnDash

Lähtöhintaan kuuluu joko suomenkielisen tai englanninkielisen LearnDash LMS -ohjelmiston asennus ja konfigurointi. Toimitamme myös suomenkieliset ohjeet.

Mikä on LearnDash?

LearnDash on WordPress-oppimisen hallintajärjestelmä (LMS), johon yritykset, yliopistot, koulutusorganisaatiot ja yrittäjät luottavat maailmanlaajuisesti verkkokurssiensa luomisessa (ja myymisessä).

Sivuston laajuus

Verkkokurssi-sivuston rakentaminen alkaa suunnittelulla. Sivustoon liittyvistä tarpeista ja toiveista keskustellaan heti alussa, jotta on varmaa, että saat haluamillasi ominaisuuksilla varustetun sivuston. Keskustelun perusteella suunnittelemme sivustosi kokonaisuuden rakenteista ulkoasuun.

Sivuston rakentamien alkaa nopeasti ja etenee rinnakkain suunnittelun kanssa. Pääset arvioimaan ensimmäistä sivusto-versiota, jonka jälkeen muokkaamme sivustoa toiveidesi mukaan korkeintaan kahden korjauskierroksen verran.

Verkkokurssisivusto ja sisällöt

Perushintaan sisältyy auttaminen ensimmäisen verkkokurssin rakentamisessa, auttaminen sivuston sisältöjen syöttämisessä ja muokkaaminen siten, että sisällöt asettuvat sivustolle sujuvasti. Asiakas luo kurssisisällöt sekä kirjoittaa muut sivuston sisällöt itse. 

Jos sivusto on laaja tai haluat, että autamme kaikkien kurssien rakentamisessa ja/tai sisältöjen syöttämisessä, sovitaan tästä erikseen.

Sivuston tekninen rakentaminen

Hintaan sisältyy kaikki sivuston tekninen rakentaminen mukaan lukien domainin rekisteröinti, palvelimen konfigurointi, palvelimen liittäminen Cloudflare sisällönjakoverkostoon, Cloudflare tietoturva-konfigurointi, tarvittavien ohjelmien asentaminen ja konfigurointi sekä räätälöinti kunkin sivuston tarpeisiin.

Hintaan sisältyy webhotelli vuodeksi ja .fi tai .com -päätteinen domain.

 Sivustolle asennetaan mm.

 • Wordpress
  • Suomen- tai englanninkielinen Learndash
  • Woocommerce
  • Paytrail.com -integraatio
  • Optimointi-, tietoturva- ja varmuuskopiointiohjelmat

Asennettujen ohjelmien lisenssit ovat voimassa 12 kk.

Sivusto rakennetaan käyttäen ammattimaista rakennusohjelmaa, joka myös jää sivuston omistajalle helppokäyttöiseksi sivuston editointiohjelmaksi. Ohjelmiston lisenssi on voimassa 12 kk.

Sivustolle asennetaan tarvittavat optimointi-, turvallisuus- ja varmuuskopiointiohjelmat, jotta sivusto toimii hyvin ja nopeasti, löytyy verkosta ja pysyy turvallisena.

Sivuston käyttöönoton yhteydessä sivustolle asennetaan Google Tag Manager, jonka avulla voit käyttää mm. Google Analyticsia ja Facebook-pikseliä.

Mikä on Google Tag Manager?

Google Tag Manager (GTM) on selaimessa käytettävä työkalu, jolla hallinnoidaan verkkopalvelusi kävijäseurantaan liittyviä seurantakoodeja ja tageja. Tag Managerista on tullut sekä analyytikon, että markkinoijan perustyökalu, jolla kuka tahansa pystyy helposti kehittämään verkkopalvelun analytiikkaa ilman erityistä koodiosaamista.

Hintaan sisältyy kevyt tekninen hakukoneoptimointi ja valitsemiesi kuvien käsitteleminen sivustoa varten. Varmistamme, että sivusto indeksoituu hakukoneisiin ongelmitta.

Mitä tarkoittaa tekninen hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimoinnin yhteydessä olet varmaan kuullut puhuttavan hakusanojen ja sisällön merkityksestä. Nämä ovatkin tärkeitä, mutta niiden rinnalle – tai jopa yläpuolelle – on noussut sisällön nopeus. Nopea sisältö pitää kävijät sivuillasi ja saa heidät palaamaan useammin. Ja sitä hakukoneet, erityisesti Google, haluaa. Ihmiset eivät pysy sivustolla, jonka lataaminen kestää 5-6 tai jopa 10 sekuntia – sisällöstä riippumatta. Heidän mielestään se ei ole käyttäjäkeskeinen sivusto. Google on käyttäjäkeskeinen ja rankaisee sivustoja, jotka eivät ole.

Teknisellä hakuoptimoinnilla varmistetaan, että sivut latautuvat nopeasti. Tämä on erittäin tärkeää, jos haluat parantaa Google-sijoitustasi tai jopa päästä ensimmäiselle sivulle. 

Lue lisää Wordpress SEO optimoinnista

WooCommerce

Hintaan sisältyy maksuliikenne integroituna. Asennamme sivustolle WooCommerce-ohjelmiston ja integraation suomalaiseen Paytrail.com -verkkomaksupalveluun.

Mikä on WooCommerce?

WooCommerce on maailman suosituin verkkokauppa-lisäosa WordPressille. Se on käytössä miljoonilla sivustolla, se on helppokäyttöinen ja suoraan WordPressin kanssa yhteensopiva.

Mikä on Paytrail.com?

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii suomalainen Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Perushintaan sisältyy yhden verkkokurssin lisääminen sivuston sisäiseen myyntitunneliin, joka sisältää kauppa-, ostoskori- ja kassa-sivun.

Huom! Vain ohjelman asentaminen ja integrointi sisältyy hintaan. Tarvitset oman maksullisen sopimuksen Paytrail.com kanssa.

Lisämaksusta tarjoamme rinnalle ryhmäosto-vaihtoehtoa.

Mitä ryhmärekisteröinti tarkoittaa?

Ryhmärekisteröinti tarkoittaa, että yksi henkilö voi rekisteröidä koko ryhmän kerralla ja jokaisesta ryhmän jäsenestä tulee erillinen osallistuja.

Tämän ominaisuuden avulla voit myydä verkkokursseja organisaatioille. Sen sijaan, että he saisivat vain yhden käyttäjätilin, he voivat ostaa ja määrittää tilejä kaikille jäsenilleen (esim. työntekijöille).

Tämä on erityisen hyödyllistä, jos teet yritysten välistä myyntiä. Ominaisuus mahdollistaa “paikkojen” myymisen yritysten sisäiseen koulutukseen.

Kun yritys ostaa “paikkoja” verkkokurssillesi esim. kaikille työntekijöilleen kerralla, ryhmä luodaan automaattisesti ja kurssin ostaja asetetaan ryhmän johtajaksi. Ryhmän johtaja voi lisätä / poistaa opiskelijoita ryhmään / ryhmästä ja seurata heidän kurssinsa edistymistä.

Lue lisää

Sivuston käyttöönotto ja käyttöohjeet

Sivuston valmistumisen jälkeen saat suomenkieliset ohjeet kurssialustan ylläpitoa varten ja autamme sinua tutustumaan uuteen sivustoosi. Jos koet tarvetta koulutustilaisuudelle, veloitamme siitä erikseen.

Kuinka kauan verkkokurssi-sivuston valmistuminen kestää?

Verkkokurssi-sivuston suunnitteluun ja tekemiseen on hyvä varata aikaa noin 2-5 viikkoa. Sovimme aikataulusta yhdessä asiakkaan kanssa. On hyvä huomioida, että asiakas luo kurssisisällöt sekä muut sivuston sisällöt itse eli tähän on varattava myös omaa aikaa.

Mitä oma verkkokurssialusta maksaa?

Verkkokurssialustan suunnittelu ja rakentaminen vaatii paljon osaamista ja työtä. Lopulliseen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten sivuston laajuus, halutut ominaisuudet, asiakkaan liiketoiminnan kriittisyys yms. Hinnat alkaen 1399€. Voit myös pyytää tarjouksen.

Ylläpito

Jotta voit keskittyä pelkästään sisällön tuottamiseen, suosittelemme että jätät sivuston ylläpidon meidän huoleksemme. Sivustoa ja Wordpressiä on helppo käyttää, mutta suorituskyvystä ja turvallisuudesta huolehtiminen vaatii osaamista ja vaivannäköä. Ulkoistamalla ylläpidon meille varmistat, että sivustosi pysyy ajantasaisena, laadukkaana ja tietoturvallisena.

Suosittelemme lämpimästi ylläpitoasiakkuutta alkaen 89 € (+ alv 24%) / kuukausi. Ylläpidon hinta määräytyy asiakkaan toiminnan laajuuden ja liiketoimintakriittisyyden mukaan.

Ylläpitoasiakkuus sisältää seuraavat palvelut:

 • Säännölliset ohjelmistopäivitykset
 • Säännölliset varmuuskopiot
 • Teknisen tuen
 • Tarvittavat ohjelmisto-lisenssit: mm. Learndash
 • Domain-ylläpidon
 • Cloudflare-ylläpidon

Ylläpitoasiakkuus maksetaan 12 kuukauden jaksoissa etukäteen sivuston avaamisen yhteydessä.

Jos ylläpitoasiakkuutta ei valita, asiakas vastaa itse ohjelmistojen vuosilisensseistä, muista kustannuksista sekä sivuston teknisestä ylläpidosta.

Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua saamaan lisätietoa kuinka voit saada ‘avaimet käteen’ – periaatteella ikioman verkkokurssialustan. Jos pidit artikkelista, tilaa uutiskirjeemme saadaksesi ensimmäisenä kuulla lisää kuinka voit hyötyä Verkkovalmentajat-palvelusta. Löydät meidät myös Facebookista.

Joko luit artikkelimme Nyt rajaton määrä verkkokursseja ?

5 TAPAA KASVATTAA SÄHKÖPOSTILISTAASI

kasvata sähköpostilistaasi

 • 16 sivuinen opas sähköpostilistan kasvattamiseksi
 • 1-2 krt kuukaudessa saat vinkkejä liiketoimintasi tehostamiseen
 • Saat ensimmäisenä tietää tarjouskampanjoistamme
 • Tiimimme päivitykset uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Emme lähetä sinulle roskapostia tai myy sähköpostiosoitettasi. Koskaan.

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita