alkukuva blogi11

Luonto puhuttelee

LUONTO PUHUTTELEE

Kesä on jälleen ohitse.  Syksy toi väriloistoa puihin, mutta mielestäni edellisvuotta vaatimattomammin. Tänä syksynä en huomannut paljonkaan ruskalle tyypillistä keltaisen, oranssin ja punaisen ”tajunnan räjäyttävää” yhdistelmää vaahteroissa ja pihlajissa niin paljoa kuin olisin toivonut. Pohjoiseenkin  ennätimme vasta ruskan jo päättyessä.

Aika voi heijastua tauluista. Ajan käsite on omassa mielessäni häilyvää. Periaatteessahan se on vakio, mutta ajan kokemus on eri tilanteissa erilainen.

Tauluissani voi näkyä pieni hetki, eilinen, tämä päivä ja ehkä huominenkin.Ajatuksia, veren rytmiä, siveltimen vetoja, värituubin pursotusta, seikkailua taulujen pinnoilla. Se mitä ajattelin ensin maalata, voikin muuttua matkan varrella toiseksi. 

Viisaat kertovat usein, mitä taiteilija on mahdollisesti halunnut tauluissaan kertoa, tuoda esiin, miksi ja miten se näkyy. Harvemmin minulle käy noin, mutta joskus prosessi voi toki olla hyvinkin määrätietoinen toteutus.Useimmiten kuitenkin  taulut vievät minua.

Kuin transsissa seuraan värien ja siveltimien tanssia. Välillä ne hyppivät varpaille ja heittelevät riitasointuja, joita yritän sitten korjailla. Välillä ne nostavat balleriinan korkeuksiin ja ripottelevat kultahippuja hiuksilleni. Aina kaikki ei käy niin kuin Strömsössä. Myös matot ja huonekalut voivat saada välillä pieniä värillisiä kauneuspilkkuja.

Sivellin vie ja minä vikisen … aika kuluu kuin siivillä. Haukotusten avaama, virkeyttä ammentava  aamu oli ihan juuri ja nyt katson jo kuutamoa illan hämärässä – ja haukottelen taas. Väsymys painaa jo, vaikka into olisi vielä piukassa kohentaa äsken sutimaani maalausta.

Inspiraatiot maalaamiseen tulevat useimmiten luonnosta, eläimistä ja erilaisista ajatusten värinöistä.

Koska pidän ropuliaisista, elävistä taulujen pinnoista, sekoittelen akryyliväreihin hiekkaa yms. aineita, jotka saavat eri valaistuksissa tauluihin vähän ylimääräistä säpinää.

Alla oleviin tauluihin olen saanut innoituksen ystävyydestä. Suurin taulu (pari kissaa ja jänöjussi) on kooltaan 60cmx80cm ja nimeltään ”Kaverit”.  Pienemmät taulut ovat n. 30cm x 20cm. Kaikissa näissä tauluissa olen käyttänyt hiekkaa ja akryyliä.

kavereita 1

Hiekkaa ja akryylimaalia olen käyttänyt myös seuraavissa, luonnon innoittamissa pikkutauluissa. Tulitikkuaski antaa mielikuvan taulujen koosta. Tällaisia pikkutauluja maalailen mielelläni, sillä työskentelytila voi olla kooltaan pienempi.  Aikaa niihin voin kuitenkin kuluttaa yhtä paljon kuin isompien taulujen maalaamiseen.  

hiekkaa
Pieniä hiekka-akryylitauluja

Vaikka olen enemmän koiraihminen (meillä majailee pari vinttikoiraa), pidän myös kissoista ja niitä haluan välillä maalata tauluihin. Olen kissoille allerginen, mutta maalatessani on tunne, että saan olla niitä lähellä.

Oheisena pari kissataulua, jotka ovat tällä hetkellä Asuinyhteisö Kontukodin tiloissa olevassa näyttelyssäni marras-joulukuun ajan. Krookustaulun jätin tällä kerralla kotiin.

kisukrookus 1
Kissataulut ja krookus
kisuskontukoti
Kissataulut asuinyhteisö Kontukodin seinällä.

Eläimet ja luonto puhuttelevat minua aina. Olisin aikoinani halunnut biologiksi tai vastaavaksi, mutta tiedon saanti eri ammateista  ja niihin opiskelusta oli minun nuoruudessani melko haasteellista. Ei ollut Internettiä Googlesta puhumattakaan. Mutta mielestäni ammatinvalinnan polkuni ekonomiksi oli lopulta  meikäläiselle  varsin sopiva, vaikka se ei  ollutkaan  varhaisnuoruuden haaveammattini.

Oheisena on pari eläintaulua. Kanataulun nimi on Early Bird ja se on ollut aikoinaan jurytetyssä näyttelyssä mukana. Kanataulu on kiertänyt myöhemmin myös  useissa yksityisnäyttelyissäni. Kettutaulu pääsi kesän näyttelystäni uuteen kotiin.

kanakettu
Eläimet ovat ihania. Pidän hyvin paljon linnuista. Lapsuudessani meillä oli undulaatteja, jotka onnistuivat myös tuottamaan jälkeläisiä.

Kukkataulujen maalaaminen on välillä varsin mukavaa. En silti pidä itseäni kukkamaalarina. Maailma on väärällään upeita kukkatauluja. Niitä on saatavilla moneen makuun. Uskon kuitenkin, että myös omille kukkatauluilleni löytyy aikansa ja paikkansa tässä maailmankaikkeudessa.

Oheisena tänä vuonna synnyttämiäni kukkatauluja, jotka ovat parhaillaan asuinyhteisö kontukodin seinän näyttelyssäni.  Taulut ovat kooltaan 40cm x 40cm.

kukat
Kukkatauluja
kontukoti kukat
Kukkataulujani asuinyhteisö Kontukodin seinällä.
Näyttely kestää tämän vuoden loppuun asti.

———————————————————————

Taulujeni kuvia löytyy  mm. Facebookista:  Taiteilija Tuula Malvisalo

Sukella blogieni kautta taiteeni  maailmaan

https://www.verkkovalmentajat.fi/blogit/iloitaan-luonnosta-ja-taiteesta/

Muita blogejani:

https://www.verkkovalmentajat.fi/blogit/yrittajyyskasvatus/

https://www.verkkovalmentajat.fi/blogit/yrittajan-mentori/

Verkkovalmentajat.fi

Kasvata tietoasi  ja löydä potentiaalisi, liity Verkkovalmentajiin (verkkokurssit, verkkokauppa, blogit …)

Samankaltaisia ​​artikkeleita