Tekijäakatemiasta buustia yrittäjyyteen

Tekijäakatemiasta buustia yrittäjyyteen

Huom! Tekijäakatemian vuoden 2021 ilmoittautuminen on päättynyt.

Olet ehkä pohtinut yrittäjäksi lähtemistä tai olet jo toiminutkin yrittäjänä jonkin aikaa. Tarvitset kenties lisää selkeyttä yritysideaasi tai rohkaisua ottaa ratkaiseva askel. Tai kaipaat apua nykyajan tietoteknisten mahdollisuuksien haltuun ottamiseen. Siinä tapauksessa Tekijäakatemia 2021 saattaisi olla juuri sinulle!

Vuosi 2017 oli juuri alkanut, kun sain ystävältäni Sonja Kaunismäeltä tiedon Tekijäakatemiaseminaarista, jossa olisi tarjolla vinkkejä yrittäjyyttä suunnitteleville. Oli joskus ollut puhetta, että haluaisin tehdä töitä yrittäjänä omassa yrityksessäni, mutta en oikein tiennyt mitä se käytännössä olisi, millaisia tuotteita myisin ja miten ne paketoisin. Tiesin vain, että halusin auttaa ihmisiä omalla polullaan eteenpäin ja sen, että olin kerännyt tietoa, kokemusta ja koulutusta jo parin vuosikymmenen ajan.
 

Epäilyä ja epäröintiä

Itse yhä epäilin itseäni ja onnistumisen mahdollisuuksiani, vaikka useat ihmiset ympärilläni olivat sitä mieltä, että siitä vaan! Avoimia kysymyksiä oli mielestäni ihan liikaa. Lisäksi vertailin itseäni muihin, jo toimintansa aloittaneisiin, yrittäjiin (mikä oli tietenkin ihan hölmöä).

Päätin kuitenkin lähteä Tekijäakatemiaseminaariin saatuani ilmaisen lipun ja onnistuin saamaan ystäväni Katja Ruuskasen mukaan. Ajattelin, että ei tässä mitään hävittävää ainakaan ole.

Seminaarin päätteeksi oli erinomainen tarjous lähteä mukaan Tekijäkatemiaan vuodeksi 2017. En kuitenkaan ostanut lippua, koska jäin empimään ja epäröimään olisiko minulla kelvollista yritysideaa. Eikä minulla viiden lapsen työttömänä yksinhuoltajana ollut hajuakaan, mistä edes saisin rahat tähän koulutukseen.
 

Idea!

Pari viikkoa kului ja yhtenä päivänä päässäni syttyi lamppu. YRITYSIDEA!!! Wow! Samaan aikaan keksin myös mistä saisin rahat koulutukseen. Lähetin äkkiä viestin, että vieläkö tarjous on voimassa ja mahtuuko Tekijäakatemiaan mukaan. Kyllä! Pääsin mukaan! Mukaan lähteminen oli todennäköisesti yrittäjäntaipaleeni paras ja tärkein päätös.

On muuten jännää, miten isot asiat elämässä saavat usein alkunsa jostain ihan pienestä ja/tai monen “sattuman” summasta. Itse en usko sattumaan vaan enemmänkin korkeamman ohjaukseen, joka tässäkin oli selvästi mukana.
 

Kokemukseni Tekijäakatemiasta

Vuoden mittaisen, netin välityksellä käytävän koulutuksen aikana yritysideani muuttui ja muokkautui useaan otteeseen. Muut koulutuksessa mukana olevat antoivat erinomaisia vinkkejä, ideoita ja palautetta, jotka auttoivat eteenpäin. Yhteiset Mastermind-livetapaamiset olivat ihan kaikkein upeinta antia. Porukan tsemppivaikutus oli aivan huikea eikä sen merkitystä voi liikaa korostaa. Mietipä itse: kymmeniä samansuuntaisilla tavoitteilla varustettuja positiivisia ja asiastaan innostuneita ihmisiä koolla, valmiina tsemppaamaan ja antamaan palautetta ja ideoita sekä ottamaan niitä vastaan muilta. Ihmisiä, jotka uskovat sinuun ja ideaasi. Siinä on voimaa, joka kantaa oman epäröinnin ja pelkojen yli.

Tekijäakatemia tarjosi valtavan paljon hyödyllistä käytännön tietoa ja yksityiskohtaista opastusta vaihe vaiheelta, jolloin myös hankalilta vaikuttaneet tietotekniset asiat onnistuivat. Markkinointiin sain ihan uuden ja merkityksellisen näkökulman. Markkinointi onkin itseasiassa hauskaa! Myös sen oman jutun (tai intohimon) löytäminen ja kirkastaminen oli merkittävässä asemassa. Andy on kouluttajana ihanan rauhallinen ja kärsivällinen. Hänestä aistii, että hän tekee työtään suurella sydämellä ja hänellä on vilpitön halu auttaa.

Vuoden 2017 loppua kohden minulla vahvistui ja varmistui ajatus, että perustan oman yrityksen. Se oli iso päätös eikä ollenkaan itsestäänselvyys.
 

Oma yritys

Valmistelin toiminnan aloittamista pitkään ja lopulta elokuussa 2018 perustin yrityksen virallisesti ja aloitin toiminnan. Kyllä se oli jännittävää aikaa, kun ei ollut mitään varmuutta siitä, että ostaako kukaan minulta yhtään mitään ja käykö kauppa riittävästi, niin että sillä voisi elää. Ensimmäinen ostaja ilmestyi aikanaan, sitten toinen ja sen jälkeen kauppa onkin käynyt. Välillä on hiljaisempaa ja välillä vilkkaampaa. Epävarmuutta on tarvinut oppia sietämään. Samalla on kasvanut luottamus siihen, että pärjään kyllä.

Teen nyt siis työtä, jota rakastan. Saan olla oma pomoni ja päättää itse ihan kaikesta. Voin valita työaikani. Käyn nauttimasta keväisestä auringonpaisteesta kävelyllä keskellä päivää. Saatan tehdä töitä vaikka keskellä yötä, iltaisin ja viikonloppuisin. Teen välillä paljon töitä ja toisinaan vähemmän. Nautin siitä, että minulla on vapaus valita. Voin pitää vapaata, kun siltä tuntuu.

Rakastan työtäni ja olen siitä hyvin kiitollinen. Saamani palautteen perusteella olen tehnyt oikean valinnan. Olen kiitollinen ihanista asiakkaistani, joita saan auttaa ja palautteesta, joka kannustaa minua jatkamaan. Sivustoni löytyy täältä: tuulialaine.com
 

Kasvu ja laajeneminen

Yritystoimintaan liittyy jatkuva muutos ja kehittyminen. Toissa syksynä toiminimeni vaihtui osakeyhtiöksi ja mieheni tuli mukaan yhtiökumppanikseni, kun laajensimme toimintaa ja perustimme verkkokurssialustan Verkkovalmentajat.fi. Yrittäjyydessä on se mahtava puoli, että saan itse päättää kaikesta. Jos haluan laajentaa uudelle toimialalle, niin siitä vaan!

Tämä kaikki on ollut osa suurta muutosta ja kasvua, jossa yksinhuoltajuuteni vaihtui suureen uusperheeseen ja muuttoon kauniiseen, isoon omakotitaloon lähelle mitä kauneinta suomalaista luontoa.
 

Entä sinä?

Jos sinulla on yhtään sellainen ajatus, että sinäkin haluaisit olla oma pomosi ja tehdä töitä omassa yrityksessäsi, vaikka sinulla ei olisikaan vielä yritysideaa, SUOSITTELEN SUURELLA RAKKAUDELLA lähtemistä mukaan TEKIJÄAKATEMIAAN 2021. Vaikka sinulla olisi epäilyjä itsesi, mahdollisuuksiesi tai taitojesi suhteen. Minullakin oli. Onneksi lähdin mukaan. Lähde sinäkin rohkeasti!

Tekijäakatemiasta on hyötyä myös jo yrittäjänä toimivalle, jos haluat ottaa nykyaikaisen tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia paremmin haltuun (nettisivut, digimarkkinointi, videoiden tekeminen, tekstisuunnittelu jne.) tai kenties suunnata ihan uusille alueille.
 

Bonus sinulle!

Liittyessäsi Tekijäakatemiaan tässä kirjoituksessa olevan linkin kautta, saat 6 kuukauden ajaksi Verkkovalmentajat.fi-verkkokurssialustan käyttöösi 50% alennuksella (Basic-paketti) ja siihen lisäksi blogin veloituksetta. Bonus koskee uusia jäsenyyksiä. Teemme kaupallista yhteistyötä Tekijäakatemian kanssa, mutta suosittelisin sitä ilmankin. (Bonuksen lunastaminen edellyttää, että Tekijäakatemian osallistumismaksu on maksettu.)
 

Kouluttajana vuoden 2021 Tekijäakatemiassa

Minulla on suuri kunnia olla mukana kouluttajana nyt alkavassa Tekijäakatemiassa. Aiheeni käsittelee luonnollisesti omaa erityisalaani eli oman elämän tietoista luomista: “TEE ELÄMÄSTÄSI VAURASTA JA RUNSASTA”.


Jos pidit artikkelista, tilaa uutiskirjeemme saadaksesi ensimmäisenä kuulla lisää kuinka voit hyötyä Verkkovalmentajat-palvelusta. Löydät meidät myös Facebookista.

Joko luit artikkelimme Ikioma verkkokurssisivusto?

5 TAPAA KASVATTAA SÄHKÖPOSTILISTAASI

kasvata sähköpostilistaasi

  • 16 sivuinen opas sähköpostilistan kasvattamiseksi
  • 1-2 krt kuukaudessa saat vinkkejä liiketoimintasi tehostamiseen
  • Saat ensimmäisenä tietää tarjouskampanjoistamme
  • Tiimimme päivitykset uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Emme lähetä sinulle roskapostia tai myy sähköpostiosoitettasi. Koskaan.

Jaa ystävällesi

Samankaltaisia ​​artikkeleita