Omat kotisivut yritykselle
Haluaisitko sinäkin omat kotisivut yrityksellesi? Nyt voit helposti tilata itsellesi täydelliset kotisivut. Tässä artikkelissa kerromme miten!
Millaiset ovat laadukkaat kotisivut yritykselle? Mitä asioita pitää huomioida verkkosivujen suunnittelussa ja rakentamisessa? Kokosimme tähän kirjoitukseen parhaaksi todettuja ratkaisuja, jotka auttavat kotisivujen hankkimista tai tekemistä harkitsevaa pienyrittäjää.
Tänä päivänä kotisivut voi rakentaa useilla eri työkaluilla melko halvalla, mutta kannattaa harkita voisitko myös ulkoistaa kotisivujen suunnittelun ja toteuttamisen. Omat kotisivut teettämällä saat luotua omannäköisesi kokonaisuuden, joka tukee omaa brändiäsi ja viestintääsi. Laadukkaiden, käyttäjäystävällisten kotisivujen rakentaminen ja ylläpito vaatii usein huomattavan ajan.
Mikä on yrittäjän kotisivujen tarkoitus?
Tämä on kysymys, joka kannattaa kysyä itseltäsi. Pysähtyminen pohtimaan kotisivujen tarkoitusta on tärkeä ensimmäinen askel ennen muun digitaalisen strategian kartoittamista. Millaiset kotisivut haluat? Mikä on kotisivujen ensisijainen tarkoitus? Kysymys paljastaa yleensä monia ajatusvirheitä joita kotisivujen ostajilla on. Yleensä ensimmäinen vastaus on se, että kotisivujen tarkoitus on kertoa yrityksen toiminnasta tai toimia osana markkinointia. Tämä on varmasti totta, mutta kumpikaan näistä asioista ei ole mitattava asia. Jos sivustolle ostetaan maksettua liikennettä esimerkiksi Facebookilta tai Googlelta ja tavoitteena on kertoa yrityksen toiminnasta, on hyödyn osoittaminen hyvin vaikeaa.
Todellisuudessa kaikkien yritysten kotisivujen tarkoituksena on asiakashankinta. Yleensä palveluita ei myydä suoraan verkossa, vaan tavoitteena on hankkia kiinnostuneen asiakkaan yhteystiedot. Eli käytännössä kotisivujen tavoitteena on toimia yhteydenottolomakkeena potentiaalisille asiakkaille. Mitä enemmän yhteydenottoja sivusto tuottaa, sitä paremmin se toteuttaa tehtäväänsä. Kotisivujen tarkoituksena on siis tuottaa yhteydenottopyyntöjä.
Kotisivuilla voi olla myös muutama tärkeä toissijainen tarkoitus.
- Yrityksen potentiaalisilla asiakkailla on usein kysymyksiä palvelutarjonnasta ja he etsivät tietoa ennen kuin ovat valmiita ottamaan yhteyttä. Ymmärrys siitä, että kotisivujen on tarjottava tietoa käyttäjille, johtaa usein päätökseen aloittaa koulutuksellisten blogikirjoitusten luomisen (päätös, joka tekee kotisivuista myös arvokkaamman käyttäjille ja lisää näkyvyyttä hakukoneissa).
- Osa kotisivujen tarkoitusta on esitellä yrittäjä oman alansa asiantuntijana, joka on pätevä neuvomaan omalla osaamisalueellaan.
Nyt tämä kaikki on mahdollista. Olemme lisänneet tarjontaan mahdollisuuden tilata omat kotisivut yritykselle. Omat kotisivut teettämällä saat luotua omannäköisesi kokonaisuuden, joka tukee omaa brändiäsi ja viestintääsi.
Tiesitkö, että voit lisätä omille kotisivuillesi suoran ostolinkin Verkkovalmentajissa olevaan verkkokurssiin?
Mitä saat, kun tilaat omat kotisivut yritykselle?
Haluamme tarjota toimintanne tueksi ammattitasoiset kotisivut. Saat ammattigraafikon toteuttaman ulkoasun.
Sisältää:
- Oma verkkotunnus (domain) .fi tai .com päätteellä tietoturvaratkaisuineen
- Sisältää sähköpostin
- WordPress sisällönhallintajärjestelmä
- Sivuston maksimilaajuus (*) etusivupohja + 4 muuta sivupohjaa
- Etusivu
- Tietoa meistä sivu
- Yhteydenottolomake
- 2 erinäköistä alasivupohjaa erilaisine asetteluineen
- Sivuston konfigurointi hakukoneita varten
- Tarvittavat optimointi-, tietoturva- ja varmuuskopiointiohjelmat
- Tarvittavat ohjelmistolisenssit 1 vuodeksi
(*) Koskee suunniteltuja sivuja – voit itse lisätä sivuja rajattomasti luovutuksen jälkeen.
Oma Design
Oman visuaalisen ilmeen tekemiseen käytämme yhteistyökumppania, ammattigraafikkoa.
Oma design sisältää:
- Toivomusten kartoitus
- luonnos etusivusta .jpg tai pdf tiedostomuotona (tarvittaessa konsepti / mockup)
- palaute ensimmäisestä luonnoksesta
- luonnokset muista sivuista
- palaute luonnoksista
- 1 korjauskierros / sivu
- tarvittavat ikonit ja sivustoon sopivat kuvat
Huom. Asiakas luo ja kirjoittaa sivujen sisällöt itse
Jos tarvitset graafikon suunnitteleman logopaketin niin sekin onnistuu (ei kuulu perushintaan).
Alla kerrotaan yksityiskohtaisemmin perushintaan sisältyvät vaiheet. Jos haluat laajemman ja enemmän toiminnallisuuksia sisältävän sivuston, kerro tarpeesi meille niin teemme sinulle tarjouksen. Kerromme myös, jos jokin toivomasi ominaisuus ei ole mielestämme järkevästi ja kustannustehokkaasti toteutettavissa.
Verkkotunnus ja CDN
Ensimmäinen konkreettinen vaihe on verkkotunnus (domain) -nimen valinta ja perustaminen, sillä ikiomaa verkkokurssisivustoa varten perustetaan oma verkkotunnus. (Jos sinulla on jo verkkotunnus niin voimme ottaa sen käyttöön).
Mikä on verkkotunnus?
Verkkotunnus eli domain on osoite internetissä. Verkkotunnus koostuu ylemmän tason verkkotunnuksesta, kuten .fi tai .com ja toisen tason verkkotunnuksesta, kuten verkkovalmentajat. Näin muodostuu kokonainen verkkotunnus, esimerkiksi verkkovalmentajat.fi.
Verkkotunnuksesta voidaan muodostaa URL-osoite lisäämällä sen eteen https:// -liite, eli esimerkiksi https://www.verkkovalmentajat.fi.
Alussa valitset vapaan verkkotunnuksen nimen, jonka jälkeen huolehdimme sen rekisteröinnin. Hintaan kuuluu uuden verkkotunnuksen rekisteröinti ja maksut vuodeksi.
Asennamme sivustolle SSL-sertifikaatin, joka mahdollistaa suojatun https-yhteyden käyttämisen sivustolla. Suojattu yhteys parantaa sivuston käyttäjien tietoturvaa ja antaa luotettavan kuvan sivustosta. Lisäksi salattu sivusto saa positiivista nostetta Googlen hakutuloksissa.
Liitämme verkkotunnuksen maailmanlaajuisen Cloudflare sisältöverkkoon (CDN) ja teemme tarvittavat konfiguroinnit.
Mikä on Cloudflare?
Cloudflare on verkon suorituskykyyn ja turvallisuuteen erikoistunut yritys, joka on perustettu vuonna 2009. Sillä on yli 175 datakeskusta ympäri maailmaa, Suomen datakeskus sijaitsee Helsingissä.
Käytännössä Cloudflare nopeuttaa sivuja kansainvälisen sisällönjakoverkostonsa avulla. Se mahdollistaa sivuston sisällön tarjoamisen mahdollisimman lähellä sivuston kävijää. Cloudflare tarjoaa sivustolle myös parempaa turvallisuutta ja suojaa erilaisia hyökkäyksiä sekä roskaliikennettä vastaan.
WordPress
Asennamme sivustolle WordPressin, jonka päälle sivusto rakennetaan.
Mikä on WordPress?
40% maailman verkkosivustoista on tehty WordPress-ohjelmistolla. Suosio perustuu WordPressin ylivoimaiseen helppokäyttöisyyteen, ulkoasun vapaaseen muotoiluun ja sivuston laajennettavuuteen.
Sivuston tekninen rakentaminen
Hintaan sisältyy kaikki sivuston tekninen rakentaminen mukaan lukien domainin rekisteröinti, palvelimen konfigurointi, SSL sertifikaatin asentaminen, palvelimen liittäminen Cloudflare sisällönjakoverkostoon, Cloudflare tietoturva-konfigurointi, tarvittavien ohjelmien asentaminen ja konfigurointi sekä räätälöinti kunkin sivuston tarpeisiin.
Hintaan sisältyy webhotelli vuodeksi ja .fi tai .com -päätteinen domain.
Sivusto rakennetaan käyttäen ammattimaista rakennusohjelmaa, joka myös jää sivuston omistajalle helppokäyttöiseksi sivuston editointiohjelmaksi. Ohjelmiston lisenssi on voimassa 12 kk.
Sivustolle asennetaan tarvittavat optimointi-, turvallisuus- ja varmuuskopiointiohjelmat, jotta sivusto toimii hyvin ja nopeasti, löytyy verkosta ja pysyy turvallisena.
Sivuston käyttöönoton yhteydessä sivustolle asennetaan Google Tag Manager, jonka avulla voit käyttää mm. Google Analyticsia ja Facebook-pikseliä.
Mikä on Google Tag Manager?
Google Tag Manager (GTM) on selaimessa käytettävä työkalu, jolla hallinnoidaan verkkopalvelusi kävijäseurantaan liittyviä seurantakoodeja ja tageja. Tag Managerista on tullut sekä analyytikon, että markkinoijan perustyökalu, jolla kuka tahansa pystyy helposti kehittämään verkkopalvelun analytiikkaa ilman erityistä koodiosaamista.
Hintaan sisältyy kevyt tekninen hakukoneoptimointi ja valitsemiesi kuvien käsitteleminen sivustoa varten. Varmistamme, että sivusto indeksoituu hakukoneisiin ongelmitta.
Mitä tarkoittaa tekninen hakukoneoptimointi?
Hakukoneoptimoinnin yhteydessä olet varmaan kuullut puhuttavan hakusanojen ja sisällön merkityksestä. Nämä ovatkin tärkeitä, mutta niiden rinnalle – tai jopa yläpuolelle – on noussut sisällön nopeus. Nopea sisältö pitää kävijät sivuillasi ja saa heidät palaamaan useammin. Ja sitä hakukoneet, erityisesti Google, haluaa. Ihmiset eivät pysy sivustolla, jonka lataaminen kestää 5-6 tai jopa 10 sekuntia – sisällöstä riippumatta. Heidän mielestään se ei ole käyttäjäkeskeinen sivusto. Google on käyttäjäkeskeinen ja rankaisee sivustoja, jotka eivät ole.
Teknisellä hakuoptimoinnilla varmistetaan, että sivut latautuvat nopeasti. Tämä on erittäin tärkeää, jos haluat parantaa Google-sijoitustasi tai jopa päästä ensimmäiselle sivulle.
Lue lisää WordPress SEO optimoinnista
Sivuston käyttöönotto
Sivuston valmistumisen jälkeen autamme sinua tutustumaan uuteen sivustoosi. Jos koet tarvetta koulutustilaisuudelle, veloitamme siitä erikseen.
Kuinka kauan kotisivujen valmistuminen kestää?
Sivuston suunnitteluun ja tekemiseen on hyvä varata aikaa noin 2-4 viikkoa. Sovimme aikataulusta yhdessä asiakkaan kanssa. On hyvä huomioida, että asiakas luo tekstisisällöt itse eli tähän on varattava myös omaa aikaa. Valmistuminen riippuu myös sen hetkisestä tilauskannasta.
Mitä omat kotisivut yritykselle maksavat?
Kotisivujen suunnittelu, visuaalinen ilme ja rakentaminen vaatii osaamista ja työtä. Lopulliseen hintaan vaikuttaa useita tekijöitä, kuten sivuston laajuus, halutut ominaisuudet, yms. Hinnat alkaen 799€. Voit myös pyytää tarjouksen.
Ylläpito
Jotta voit keskittyä pelkästään sisällön tuottamiseen, suosittelemme että jätät sivuston ylläpidon meidän huoleksemme. Sivustoa ja WordPressiä on helppo käyttää, mutta päivittämisestä, suorituskyvystä ja turvallisuudesta huolehtiminen vaatii osaamista ja vaivannäköä. Ulkoistamalla ylläpidon meille varmistat, että sivustosi pysyy ajantasaisena, laadukkaana ja tietoturvallisena.
Suosittelemme lämpimästi ylläpitoasiakkuutta alkaen 39 € (+ alv 25.5%) / kuukausi. Ylläpidon hinta määräytyy asiakkaan toiminnan laajuuden ja liiketoimintakriittisyyden mukaan.
Ylläpitoasiakkuus sisältää seuraavat palvelut:
- Säännölliset ohjelmistopäivitykset
- Säännölliset varmuuskopiot
- Tarvittavat ohjelmisto-lisenssit
- Domain-ylläpidon
- Cloudflare-ylläpidon
Ylläpitoasiakkuus maksetaan 12 kuukauden jaksoissa etukäteen sivuston avaamisen yhteydessä.
Jos ylläpitoasiakkuutta ei valita, asiakas vastaa itse ohjelmistojen vuosilisensseistä, muista kustannuksista sekä sivuston teknisestä ylläpidosta.
Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua saamaan lisätietoa kuinka voit saada ‘avaimet käteen’ – periaatteella omat kotisivut yritykselle. Jos pidit artikkelista, tilaa uutiskirjeemme saadaksesi ensimmäisenä kuulla lisää kuinka voit hyötyä Verkkovalmentajat-palvelusta. Löydät meidät myös Facebookista.
Joko luit artikkelimme Oma verkkokauppa tai oma verkkokurssialusta?
kasvata sähköpostilistaasi
Emme lähetä sinulle roskapostia tai myy sähköpostiosoitettasi. Koskaan.